Vijesti

February 15, 2024

Destiny 2 PvP Sandbox Remont: Balansiranje i ažuriranja igre zasnovana na vještinama

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Uvod

Još od uvođenja inicijativa kao što je Crucible Labs, osjećalo se neizbježnim da će Destiny 2 PvP jednog dana dobiti sveobuhvatnu preradu. Prvi korak na tom putu stiže sa ažuriranjem 7.3.5 5. marta, gdje se mijenja sve, od zdravlja igrača do ekonomije municije.

Destiny 2 PvP Sandbox Remont: Balansiranje i ažuriranja igre zasnovana na vještinama

Remont The Crucible's Sandbox

Predstojeća revizija pješčanika Cruciblea ima za cilj rješavanje osnovnih uzroka problema koji su mučili PvP iskustvo Destiny 2. PvP Strike Team je predstavio paket ažuriranja dizajniranih da poboljšaju cjelokupnu igru.

Ciljevi ažuriranja

Strike Team je postavio tri glavna cilja za nadolazeća ažuriranja:

  1. Poboljšajte razumijevanje igrača o slijedu događaja koji su doveli do njihove smrti u meču.
  2. Izmijenite pješčanik za oružje kako biste uzeli u obzir poboljšanje ukupne vještine igrača.
  3. Smanjite količinu opcija s niskim rizikom visoke nagrade koje su dostupne igračima i učinite ovladavanje primarnim oružjem željenom potragom.

Promjene zdravlja igrača

Da bi se postigli ovi ciljevi, zdravlje igrača je povećano sa 70 na 100, pružajući veću granularnost za balansiranje igre i smanjenje relativne smrtonosnosti više elemenata sandbox-a.

Hlađenje sposobnosti

Hlađenje sposobnosti u PvP-u će biti kažnjeno, sa kaznom od 15 posto koja se primjenjuje na hlađenje bliskih, granata i klasa, a kaznom od 20 posto koja se primjenjuje na super hlađenje. Međutim, melee i super sposobnosti će dobiti dodatnu štetu kako bi se nadoknadilo povećano zdravlje igrača i smanjeno vrijeme rada.

Promjene u primarnom oružju

Primarno oružje će biti podvrgnuto raznim modifikacijama kako bi se ponovo balansirale njihove granice vještina. Šteta od kritičnog pogotka za sve primarno oružje, osim lukova, će se povećati. Ručnim topovima i SMG-ovima će se smanjiti šteta od metka u tijelo, naglašavajući važnost preciznosti.

Promjene specijalnog i teškog oružja

Specijalno i teško oružje će također biti ažurirano kako bi se uskladilo s promjenama u zdravlju igrača. Osnovna šteta pušaka za tragove, sačmarica, fuzionih pušaka i glejeva će se povećati. Glaives će dobiti 20 posto buff na štetu projektila i 16 posto buff na štetu u bližoj borbi. Mitraljezi u Heavy prorezu će dobiti povećanje štete za 20 posto, dok će teški bacači granata biti oslabljeni za pet posto u šteti od detonacije.

Ekonomija specijalne municije

Ekonomija specijalne municije će doživjeti značajnu promjenu. Igrači će svaki meč započeti sa dva ubojstva vrijednim specijalne municije, ali se više neće ponovo pojavljivati ​​s više tokom utakmice. Specijalna municija će se dodijeliti kroz sistem baziran na bodovima, ohrabrujući ubistva, asistencije i objektivnu igru. Ubijanja specijalnim i teškim oružjem neće doprinijeti mjeraču, a specijalna municija više neće ispasti nakon smrti.

Buduća ažuriranja

Remont sandboxa je samo početak. PvP Strike Team planira napraviti dodatna podešavanja na osnovu povratnih informacija igrača. U narednim sedmicama očekuje se više najava u vezi s nagradama, podešavanjem načina igre i pronalaženjem partnera.

Zaključak

Sa predstojećim remontom sandbox-a i specifičnim ažuriranjima za balansiranje, Destiny 2 PvP će ući u novu eru. Igrači se mogu radovati uravnoteženijem iskustvu igranja zasnovanom na vještinama. Označite svoje kalendare za 5. mart i pripremite se da zaronite u uzbudljive promjene!

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti