Virtus.pro

Virtus.pro je renomirana ruska esportska organizacija osnovana 2003. godine. Više od 100 igrača je igralo pod imenom tima tokom postojanja organizacije. Tim je poznat po neverovatnim nastupima tokom godina. Značajno je da je osvojio prvo mjesto više od 100 puta na različitim takmičenjima u različitim eSports disciplinama kako bi učvrstio svoju poziciju među najboljim eSport timom koji je ikada postojao.

Uspjeh tima rezultirao je formiranjem Virtus.pro ženskog tima 5. septembra 2012. Dana 18. septembra 2014. formiran je Virtus.pro Polar Team. Kasnije je organizacija preimenovala novoformirani tim u ASUS.Polar. Preimenovanje je urađeno kako bi postao zaseban brend, ali sa istim vlasništvom. Taj plan je na kraju bio neuspešan. Organizacija ga je spojila sa Virtus.pro, a novi brend je prestao da postoji. Virtus.pro je 2015. godine dobio više od 100 miliona američkih dolara od USM Holdingsa, u vlasništvu Ališera Usmanova. Idući naprijed, tim je postao dio ESforce eSports Holdinga.

Virtus.pro
Trenutni igrači Virtus.pro

Trenutni igrači Virtus.pro

Kao što je ranije spomenuto, bezbroj igrača je igralo za Virtus.pro tokom godina, pri čemu su se neki povukli iz esporta, a drugi su otpušteni iz tima zbog loših performansi. Međutim, Virtus.pro obično zamjenjuje takve igrače drugim iz najbolji esport timovi. Neki od preostalih igrača su navedeni u nastavku.

  • Counter Strike: Global Offensive igrači su Evgenij Lebedev, Timur Tulepov, Mareks Galinskis, Ali Dzhami i Alexey Golubev.
  • Dota 2 igrači su Xakoda Lipartiia, Danial Lazebny, Dmitrii Dorokhin, Ivan Moskalenko i Danil Skutin.
  • Rainbow Six Siege na spisku su Ali Alan, Pavel Kosenko, Mironov Andrey, Eugin Petrishin i Andrey Bavian.
  • PlayerUnkown's Battlegrounds spisak uključuje Dmytro Dubenyuk, Batulin Alexander, Kirill Lukyanov, Yaroslav Kuvichko i Ramazan Valiulin.

Rosteri se obično mijenjaju s vremena na vrijeme na osnovu performansi igrača. Poznato je da Virtus.pro organizacija ugošćuje većinu originalnih igrača Zlatne petice, tim sa najpopularnijim spiskom za Counter-Strike u Poljskoj u to vrijeme.

Zemlje igrača

Virtus.pro igrači dolaze iz nekoliko različitih zemalja. To uključuje Rusiju, Ukrajinu, Estoniju, Dansku, Letoniju, Njemačku, Kazahstan, Bjelorusiju, Moldaviju, Kirgistan, Slovačku, Poljsku, Uzbekistan i Švedsku. Međutim, većina igrača je iz Rusije. Virtus.pro nema ograničenja u pogledu toga ko se može pridružiti timu na osnovu zemlje porijekla. Učinak je ključna metrika koju koriste.

Trenutni igrači Virtus.pro
Virtus. najjače igre profesionalaca

Virtus. najjače igre profesionalaca

CS: GO

Virtus.pro-ova najjača igra trenutno (od 2022.) je Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO). Sjajan nastup na takmičenju započeo je 2014. godine nakon što je organizacija potpisala AGAiN petočlani spisak koji uključuje Jaroslaw Jarzabkowski, Pawel Bielinski i Janusz Pogorzelski. Potpisao je i igrače Zlatne petorke Flipa Kubskog i Wiktora Wojtasa. Tim je osvojio EMS One Katowice i CEVO sezonu u istoj godini i nastavio sa pobjedom na ESEA u narednoj godini.

Novi CS: GO spisak je formiran 2018. godine, a samo Janusz i Pawel su zadržani sa prethodnog spiska. Sljedeći najbolji učinak došao je 2019. godine nakon osvajanja 10.708 američkih dolara za prvo mjesto na proljeću Poljske eSports lige.

Dota 2

Virtus.pro je takođe poznat po svojim performansama u Dota 2. Mnogi igrači se obično klade na tim kao svoj omiljeni tim za pobjedu u većini liga i turnira. Tim je osvojio drugo mjesto tokom sezone Dota Pro Circuit 2018-2019. U regionalnim ligama Dota Pro Circuit 2021, Virtus.pro je postao jedini tim u svim regijama koji je završio 7-0 u dvije sezone.

Rainbow Six Siege

Virtus.pro je ušao u Rainbow Six Siege sceni u 2020. i već se ističe kao jedan od timova kojima se strahuje u većini događaja u igri. Glavni trener za Rainbow Six Siege spisak je Artyom Morozov.

Virtus.pro je također imao različite odjele za Fortnite, League of Legends, Artifact, Starcraft, 2, World of Tanks, Quake Champions, Apex Legends i Hearthstone. Ove discipline su trenutno suspendovane iz raznih razloga.

Virtus. najjače igre profesionalaca
Zašto je Virtus.pro popularan?

Zašto je Virtus.pro popularan?

Virtus.pro je među najpopularnijim esport timovima na svijetu iz brojnih razloga. Za početak, tim je igrao relativno dobro, pobjeđujući u većini utakmica koje igraju. To igračima daje samopouzdanje da se klade na tim, znajući da postoje velike šanse da tim nastavi sa odličnim učinkom.

Još jedan razlog za popularnost Virtus.pro je to što se njime dobro upravlja. Menadžment čini sve kako bi osigurao da tim posluje s profitom. To uključuje suspenziju igrača ili čak čitave discipline kad god postoje problemi sa performansama. Igrači ne moraju da brinu o spiskovima za bilo koju igru Virtus.pro tima.

Virtus.pro obično učestvuje u većini velikih esport događaja i turnira. To znači da navijači tima uvijek mogu pronađite turnire i lige na najboljim sajtovima za klađenje u esportu za klađenje na tim. Tim također ima spiskove za nekoliko disciplina. Igrači se tako mogu kladiti na isti tim u različitim eSports igrama.

Virtus.pro je popularan i zbog svog zabavnog stila igre. To je posebno slučaj u Dota 2. Igrači tako mogu uživati u gledanju kako ekipa igra nakon što polože svoje opklade. Tim je dobro uigran, a svaki igrač pokazuje neverovatne igračke veštine.

Zašto je Virtus.pro popularan?
Nagrade i rezultati Virtus.pro-a

Nagrade i rezultati Virtus.pro-a

Intel Extreme Masters XV – Svjetsko prvenstvo 2021

Virtus.pro je učestvovao na ovom prvenstvu i završio na drugom mestu i osvojio nagradu od 180.000 američkih dolara iz nagradnog fonda od 1 milion američkih dolara. Događaj je bio domaćin u Evropi 16. i 28. februara 2021. Format šampionata je imao fazu igranja sa duplom eliminacijom, iz koje je preostalih osam timova prošlo u grupnu fazu. Grupna faza imala je dva formata dvostruke eliminacije, pri čemu su prva tri tima prošla u doigravanje. Doigravanje je dovelo do četvrtfinala, polufinala i velikog finala.

Flashpoint sezona 2

Ova CS: GO liga je bila domaćin u Evropi od 10. novembra 2020. do 6. decembra 2020. Virtus.pro je osvojio turnir i dobio je 500.000 američkih dolara iz nagradnog fonda od milion dolara. U ligi je učestvovalo dvanaest eSport timova. Format lige uključivao je grupnu fazu, fazu posljednje šanse i doigravanje.

DreamHack Masters Las Vegas 2017

DreamHack organizovao ovu seriju igara van mreže Global Offensive, koja se održava u MGM Grand Garden Areni. Na turniru je nastupilo 16 timova, koji su igrali kroz grupne faze koje se sastoje od četiri grupe, svaka sa po četiri tima. Dvije najbolje ekipe iz svake grupe plasirale su se u doigravanje, što je dovelo do finala. Virtus.pro je pobijedio u seriji, sakupivši 200.000 dolara iz nagradnog fonda od 450.000 dolara.

ELEAGUE Major: Atlanta 2017

Ova liga je bila domaćin van mreže u Atlanti od 22. januara 2017. do 29. januara 2017. Imala je format švajcarskog sistema sa 16 ekipa u grupnim fazama iz kojih je osam timova prošlo u plej-of, što je dovelo do finala. Virtus.pro je završio na drugoj poziciji i odnio nagradu od 150.000 američkih dolara iz nagradnog fonda od 1 milion američkih dolara.

DreamHack Open Bukurešt 2016

Ova otvorena serija za offline igru Global Offensive održana je u Bukureštu od 16. novembra 2016. do 18. novembra 2016. Osam timova je učestvovalo u događaju. Format je imao dvije grupe koje su igrale u formatu dvostruke eliminacije i doigravanje koje je imalo jednostruku eliminaciju. Virtus.pro je osvojio seriju i odnio kući 50.000 američkih dolara iz nagradnog fonda od 100.000 američkih dolara.

ELEAGUE sezona 1

Ova vanmrežna liga održana je u Atlanti od 24. maja 2016. do 30. jula 2016. Format je sadržavao grupne faze, doigravanje, fazu posljednje šanse i finalno doigravanje. Virtus.pro je osvojio ligu i dobio je 400.000 američkih dolara iz nagradnog fonda od 1,4 miliona američkih dolara.

Ostala dostignuća Virtus.pro uključuju treće mjesto na World Electronics Sports Games 2016, prvo u ESL ESEA Pro League Invitational 2015, prvi u ESEA sezoni 18: Global Invite Edition, i prvi u ESL Major Series One Katowice 2014.

Nagrade i rezultati Virtus.pro-a
Najbolji i najpopularniji igrači Virtus.pro

Najbolji i najpopularniji igrači Virtus.pro

Jaroslaw Jarzabkowski

Jaroslaw Jarzabkowski, poznatiji pod svojim korisničkim imenom Pashabiceps, trenutno je najstariji i jedan od najpopularnijih igrača u Virtus.pro timu. On je već dugi niz godina među najpopularnijim igračima u timu, zahvaljujući svom umijeću i vještinama u igri Counter-Strike: Global Offensive. Mnogi ljubitelji esporta ga smatraju jednim od najvećih. Njegove neverovatne akreditacije potkrepljuju to popularno mišljenje. Takođe je do sada ostvario dobar iznos u dobitku nagrada, sa ciframa koje će verovatno rasti kako on nastavi da igra.

Mareks Galinskis

Mareks Galinskis je još jedan popularan igrač Virtus.pro koji je poznatiji pod svojim korisničkim imenom, Yekindar. On je potpisao ugovor sa Vitrus.pro u maju 2020. i njegov uticaj se osjetio gotovo odmah jer je pomogao timu da osvoji sljedeći događaj, kvalifikacije za CIS Cup 2020 Blast, stvarajući zadivljujuće performanse. Takođe je predvodio tim da osvoji IEM York CIS i objavio najbolju ocjenu ikada na serveru u tom procesu. Čak i kada Yekindar ne pokaže svoj najbolji učinak na utakmici, on uvijek stvori prostor za svoje saigrače da zablistaju. Dodavanje takvih igrača pomaže da Virtus.pro postane poznati eSport tim.

Najbolji i najpopularniji igrači Virtus.pro
Gdje i kako se kladiti na Virtus.pro

Gdje i kako se kladiti na Virtus.pro

Klađenje na Virtus.pro je prilično jednostavno. Prvi korak je pronalaženje stranice za klađenje u esportu na kojoj ispunjavate uslove. Prilikom odabira stranice, razmotrite opcije plaćanja, ograničenja transakcija, pouzdanost i prilagođenost korisnicima kako biste osigurali da uživate u najboljem iskustvu klađenja na esport. Također biste trebali osigurati da stranica nudi tržišta klađenja na esport u disciplinama u kojima Virtus.pro učestvuje. Sljedeći korak će biti deponovanje sredstava u stranica za online esport klađenje i položite željenu opkladu. Dobar savjet je uvijek provjeriti ima li dostupnih bonusa i dobro ih iskoristiti.

Najbolja strategija za klađenje na Virtus.pro

Za početak, trebali biste razmotriti spisak esports tima i osigurati da nema promjena koje bi mogle utjecati na performanse tima. Ako dođe do nekih promjena, možda ćete morati shodno tome prilagoditi svoju opkladu. Također, razmislite o ograničavanju svojih opklada na esport discipline u kojima Virtus.pro redovno radi dobro. Ne zaboravite da mudro odaberete vrstu opklade i iznos opklade i izbjegavajte donošenje emocionalnih odluka o klađenju.

Gdje i kako se kladiti na Virtus.pro