Vijesti

March 24, 2022

Šta treba znati o Dota proljetnom ažuriranju

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Od svog objavljivanja 2013. godine, Dota 2 je postao popularan naslov u zajednici za online esport klađenje. Web stranica EsportRanker sadrži dosta informacija o kockanju na ovom naslovu. Multiplayer online battle arena (MOBA) igra se koristila u nizu profesionalnih liga i turnira. Ovo uključuje kultni Dota International, koji se održava svake godine uz veliku medijsku pažnju.

Šta treba znati o Dota proljetnom ažuriranju

Programer igre, Valve, redovno upravlja Dota Pro Circuit-om. Održava se serija turnira u kojima igrači pokušavaju da zarade dovoljno kvalifikacionih poena da se plasiraju na Internacional. Grupno finansirani nagradni fond koji prikuplja milione dolara dodjeljuje se onima koji se ističu na Internacionalu. 

Kao rezultat toga, sajtovi za klađenje na esport postali su veoma zainteresovani za Dotu 2. Počela je da dobija isti nivo medijske pokrivenosti kao i tradicionalniji sportski događaji. Ljubitelji internetskog klađenja mogu gledati International uživo na televiziji ili u online streaming aplikacijama.

Nova najava

Važno je da kockar stekne dovoljno uvida pre nego što položi opkladu. Prije svega, oni moraju sami igrati igru. Ako je tako, onda mogu bolje razumjeti kako će nova ažuriranja utjecati na esport igre. Na primjer, nove pogodnosti, oružje ili mape mogu na kraju dovesti do promjene meča u korist određenog igrača.

Valve je najavio još jedno ažuriranje za Dota 2 na vrijeme za proljeće 2022. Postoje potpuno novi zadaci, blago koje treba pronaći i nagrade za članove ceha. Ako ljubitelji klađenja žele biti informirani o ovom naslovu, mudro je pažljivo proučiti ažuriranje. Na taj način mogu primijeniti svoja nedavna znanja na klađenje u esportu.

Detalji ažuriranja

Personalizacija lika je veliki dio Dota 2. Ažuriranje nudi nekoliko novih emotikona, sprejeva i točkića za ćaskanje. Da bi otključao odabrane, igrač mora biti na srebrnom, zlatnom ili platinastom nivou ceha.

Oni koji imaju borbenu propusnicu mogu uživati u funkcijama pomoćnika. Ovo uključuje zgodan indikator pokretanja runa i preporuke za nadogradnju neutralnih predmeta kako bi igru olakšali. Posljednja prednost znači da igrači mogu pronaći predmete koji će najviše odgovarati njihovom tipu karaktera. Stoga se njihove šanse za pobjedu u utakmici mogu povećati.

Ako su igrači zainteresirani za stjecanje sezonskog blaga za proljeće 2022. onda ga mogu kupiti pomoću krhotina. Blago je dostupno samo onima koji koriste Dota Plus. Uključuje razne stavke za sljedeće:

  • Omniknight
  • Anti-mage
  • Lav
  • Sjekira
  • Death Prophet
  • Winter Wyvern
  • Kunkka
  • Grimstroke

Osim toga, postoji šansa za otključavanje Leafyja, kurira Seadragona. Korisni su za igrače koji redovno koriste kinetičke i prizmatične dragulje.

Ako to nije bilo dovoljno, tu su i Dota Plus questovi u kojima možete uživati. Ovo će pomoći igračima da prikupe svoje krhotine. Zapravo, tokom proljetne sezone na raspolaganju je do 115.200 komada. To će biti posebno privlačno svima koji su u potrazi za novim relikvijama.

Šta ažuriranje znači za Dota 2 klađenje?

Najava proljetne sezone više je od načina da se igrači zainteresuju za igru. Takođe bi kockarima mogao dati niz savjeta za klađenje na esport. Na primjer, mogu vidjeti koji su cehovi zaradili platinaste pogodnosti. Ovo će im dati predstavu o tome koji timovi imaju najviše rangove. Ako završe da igraju na profesionalnom Dota kolu, kockar može iskoristiti svoj novostečeni uvid.

Nadalje, ako je uključen indikator pokretanja runa stručna takmičenja moglo bi značajno promijeniti prirodu utakmica. Perk preporuka za nadogradnju bi pomogao da se igračima uštedi vrijeme automatizacijom njihovih izbora. Kao posledica toga, kockari bi morali da uzmu u obzir ove varijable pre nego što stave opkladu. Pobjednički tim ili igrač može na kraju biti onaj koji preferira brze reflekse u odnosu na taktiku.

Što više igrača privuče igra, to će više pažnje privući i esport kladionice. Dota 2 je već vrlo popularan naslov i onaj koji se nalazi na mnoštvu kladioničarskih stranica. Ako proljetno ažuriranje bude vrlo uspješno, moglo bi još više povećati ovu popularnost. Kao posljedica toga, kockari će moći pronaći veći broj tržišta fokusiranih na Dotu.

Trebaju li ljudi preskočiti ovu sezonu?

Za ljubitelje klađenja može biti primamljivo da zanemare proljetno ažuriranje i fokusiraju se na druge esportove visokog profila. Uostalom, Dota International se održava tek u ljeto/jesen. Međutim, što više kockar razumije o Doti, veća je vjerovatnoća da će dati dobitnu opkladu.

Stoga je mudro analizirati načine na koje će Spring update promijeniti prirodu igre. Čak i mala podešavanja mogu imati veliki uticaj na duge staze. Oni mogu uzrokovati da profesionalci promijene svoju taktiku ili izgube važnu prednost.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević

Najnovije vijesti

Mega Incineroar: promjena igre ili konkurentski promašaj?
2024-04-13

Mega Incineroar: promjena igre ili konkurentski promašaj?

Vijesti