Vijesti

August 4, 2022

Vodič za kladioničare: Predstojeći događaji Rocket League 2022

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Industrija eSport igara već je godinama izuzetna atrakcija. I dok postoje razni naslovi pucačina, većina eSport igrača postaje pomalo zaokupljena generičkim naslovima i predvidljivim načinima igre. Rocket League igrači su baš srećni. Ovaj eSports naslov ističe se u svom žanru jer pruža solidnu atrakciju, zahvaljujući svom fascinantnom konceptu. Brzo naprijed, Rocket League može se pohvaliti impresivnom listom takmičarskih događaja.

Vodič za kladioničare: Predstojeći događaji Rocket League 2022

Kako je Rocket League postala sila u svijetu esporta

Većina ljudi je pomalo zaintrigirana o tome šta Rocket League čini silom s kojom treba računati u svijetu eSporta. Jednostavan, njegova jednostavnost za igrače, fanove i eSportove koji se klade podjednako.

Za početak, igre Rocket League daju igračima fleksibilnost da uskoče i igraju kako im odgovara. Igračima koji imaju sreće da koriste alate igre i svoju taktiku bolje od ostalih ne bi trebalo biti teško igrati na višim nivoima.

S druge strane, navijači Rocket lige uvijek se mogu uključiti i pratiti akciju bez brige o složenim pravilima. Osnovna premisa igre je jednostavna – automobili udaraju fudbalsku loptu u protivnički gol. Ovo je nesumnjivo lak koncept za razumijevanje i početak navijanja za bilo koji tim.

Nisu izostavljeni ni oni koji žele da se klade na događaje i turnire Rocket lige. Potrebno je samo nekoliko pogleda, s dužnom pažnjom, da počnete s klađenjem na eSports na tržištima klađenja Rocket League.

Gledanje događaja Rocket League u 2022

Većina Rocket League eSports turnira je online. To u suštini znači da ne postoje namenska mesta ili publika uživo. U većini slučajeva, akcija se prenosi na popularnim streaming platformama kao što su Twitch i Youtube.

2021-2022 Rocket League Championship Series (RLCS) je bila jedinstvena. Za početak, igrači će se takmičiti za veći nagradni fond, više regija i novi format. Sa završenim jesenskim, zimskim i proljetnim podjelima, igrači i navijači Rocket lige su se usmjerili na Svjetsko prvenstvo.
Evo datuma za predstojeće RLCS događaje u 2022:

  • Wildcard: 4. - 7. avgust
  • Glavni događaj: 4. - 14. avgust

imajte na umu da su datumi turnira često podložni promjenama

Wildcard

Wildcard je prva od dvije etape na Svjetskom prvenstvu. Prema novom formatu, 16 timova ima šansu da se kvalifikuje za World Championship Wildcard. Na ovom događaju će se timovi iz Sjeverne Amerike, Evrope, Bliskog istoka i Sjeverne Afrike, Okeanije (OCE), Južne Amerike, Sub-Šaranske Afrike, azijsko-pacifičkog sjevera i azijsko-pacifičkog juga takmičiti za veliko finale
S obzirom da su kvalifikacione faze još uvijek u toku, sljedeći timovi su uspjeli rezervirati mjesto za WildCard:

  • General NRG
  • Spacestation Gaming
  • Verzija 1 / OpTic Gaming
  • Dignitas
  • Endpoint CeX
  • FURIA Esports
  • Gaimin Gladiators
  • Tam Falcons
  • Veloce Esports
  • Tokyo Verdy Esports
  • Orlando Pirates Exdee
  • Timska tajna
  • Bravado Gaming
  • Karmine Corp
  • Pioniri
  • Renegades

Wildcard će koristiti švicarski format. U ovom formatu, sva takmičenja će biti takmičenje najboljih od pet (BO5), gde prvi tim koji pobedi u tri utakmice kvalifikuje se za sledeću rundu. Samo osam najboljih timova sa World Championship Wildcarda ima zagarantovano mesto u grupnoj fazi Main Eventa. To znači da osam drugih vrhunskih timova već čeka pobjednike Wildcarda u grupnoj fazi.

Veliko finale

Veliko finale će biti najbolje od sedam serija. Iako sa resetiranjem zagrade. U idealnom slučaju, odmori se primjenjuju kada tim prvi put izgubi. U idealnom slučaju, kategorija se obično resetuje kada pobednik gornje grupe izgubi u Velikom finalu.

Ostale raketne lige koje vrijedi razmotriti

Dok RLCS tvrdi da se ponosi time što je najveći turnir Rocket League, uobičajeno je pronaći obožavatelje eSporta, posebno kladionike, koji traže alternativne događaje Rocket League vrijedne razmatranja. Nažalost, RLCS je u suštini sve što fanovi Rocket lige imaju. Pored toga, nekoliko A-tier turnira se igra na regionalnoj osnovi (regionalni turniri) povezanim sa RLCS.

Iako bi mogli postojati turniri nižeg nivoa, većina njih obično nije pokrivena eSport stranicama za klađenje. Dakle, svako ko želi da se kladi na Rocket League eSports turnire treba da se fokusira na RLCS.

Rocket League Esport klađenje Savjeti

Za početak, tržišta Rocket League su u velikoj mjeri pokrivena većinom eSport stranica za klađenje. Dakle, najbolji način da započnete je da pregledate ove opcije i odaberete one najbolji eSport kladioničar.

Obično nije mudro da igrač uskoči i odmah počne da se kladi. Prvo, kladionici bi na trenutak trebali zauzeti pozadinsko sjedište i obratiti pažnju na savjete za klađenje u eSport-u. Na ovaj način postaje lakše identificirati timove koji imaju prednost.

Još jedan vrijedan savjet za online eSport klađenje trebao bi biti razumijevanje mehanike igre. Prolaženje kroz pravila igre može biti odličan način za početak. Naravno, klađenje na tim sa najviše pobjeda često izgleda briljantno, ali to obično nije adekvatna garancija da ćete napraviti pravi izbor.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Mega Incineroar: promjena igre ili konkurentski promašaj?
2024-04-13

Mega Incineroar: promjena igre ili konkurentski promašaj?

Vijesti