Vijesti

November 10, 2023

Top 5 najboljih CS2 mapa: legendarne lokacije i jedinstvena igra

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Counter-Strike serija postoji već više od 20 godina, a njene mape su postale ikone u svijetu video igara. U ovom članku ćemo raspravljati o naših top 5 najboljih CS2 mapa koje bi svaki Counter-Strike igrač trebao iskusiti.

Top 5 najboljih CS2 mapa: legendarne lokacije i jedinstvena igra

CS Mape tokom godina

Prilikom rangiranja najboljih CS2 mapa, važno je razumjeti njihovu evoluciju tokom godina. Neke mape su predstavljene s originalnim Counter-Strike izdanjem prije 23 godine i dobile su ažuriranja kako bi bile svježe. Drugi su noviji dodaci, koji dolaze iz različitih unosa u franšizi ili čak od fan-makera. Ove mape su dodane na osnovu popularne potražnje igrača.

5: Drevni

Ancient zauzima 5. mjesto na našoj listi. To je najnovija mapa, objavljena u CS:GO-u 2020. godine i dodata na takmičarski popis aktivnih 2021. godine. Ono što Ancient izdvaja od ostalih CS2 mapa je njegova vertikalnost. Mapa je podijeljena na 3 glavne linije napada sa T strane, ali se pretvara u 2 različite lokacije bombi. Da bi se uravnotežila ova raznolikost, T pristup velikoj srednjoj tački je ograničen korištenjem snajperskog gnijezda. Ovo daje CT strani značajnu prednost, tako da su pravilna koordinacija i korištenje korisnosti od ključne važnosti za T stranu.

4: Prašina 2

Dust 2 je bezvremenski klasik. To je prerađena verzija originalne mape prašine koja je predstavljena u CS 1.1 prije više od 2 decenije. Dust 2 nudi savršenu mješavinu uskih chokepoints i uzbudljivih otvorenih vidika. To je jedna od mapa o kojima se najviše raspravlja i analizira u CS2. Uprkos starosti, Dust 2 ostaje izbalansiran između T i CT strane, što ga čini omiljenim i za opuštenu i za takmičarsku igru.

3: Nadvožnjak

Overpass je zaslužio svoje mjesto na listi zbog svog konkurentskog pedigrea. Poznat je po jednoj od najpoznatijih predstava u takmičarskoj istoriji Counter-Strike, The Olofboost sa FNATIC-ovim Olofmeisterom. Ova igra je uključivala Olofmajstera koji je skočio na glave svom timu kako bi stekao visoku prednost i eliminisao zbunjene članove LDLC-a. Remasteriran za CS2, Overpass je klasik svih vremena.

2: Miraž

Mirage se ističe među ostalim mapama na ovoj listi jer ju je kreirao član zajednice po imenu Michael Hüll. Iako je Mirage stekao popularnost već u CS 1.1, službeno je dodat u mape nakon izlaska CS:GO-a. Mirage se smatra jednom od najboljih CS2 mapa za nove igrače zbog svog korisničkog izgleda i korisnih linija koje uče igrače kako da efikasno koriste svoje alate.

1: Nuke

Nuke zauzima prvo mjesto kao jedna od najpopularnijih mapa u igrici. Njegov dizajn osigurava svježe iskustvo sa svakim igranjem. Zadržavanje vanjskog područja može dovesti do brzih AWP ubistava, ali pravovremeni bljeskovi mogu poremetiti igrače koji se brane. Nukeov izuzetan balans omogućava da snage svakog igrača zablistaju. Sa svojim podzemnim kretanjem, vertikalnošću na lokacijama bombi i uzbudljivim dugim vidnim linijama, Nuke je dio Counter-Strike serije još od originalne CS Beta prije 23 godine, i ostaje jedna od najpoznatijih lokacija u CS2.

U zaključku, ovo su naših top 5 najboljih CS2 mapa koje nude jedinstveno iskustvo igranja i koje su ostavile trajan utjecaj na Counter-Strike zajednicu. Bilo da ste novi igrač ili iskusni veteran, svakako istražite ove mape za nezaboravno Counter-Strike iskustvo.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti