Vijesti

January 13, 2022

PSG.LGD za gledanje u Dota 2 klađenju

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

PSG.LGD je spreman da bude sljedeći najbolji Dota 2 tim u online eSport klađenju nakon njihovih podviga na The International. Iako su scenom ranije dominirali Team Spirit, Team Secret i OG, kineska odjeća će zaista malo potresti stvari. Kao rezultat toga, također će biti na vrhu liste najboljih Dota 2 timova na koje se možete kladiti.

PSG.LGD za gledanje u Dota 2 klađenju

Za početak, The International je prvo svjetsko prvenstvo u eSportu za Valveovu multiplayer online battle arenu video igru, Dota 2. Iako postoji nekoliko drugih turnira i takmičenja, The International je najprestižniji turnir i privlači najbolje Dota 2 eSports timove širom svijeta. 

Prilikom odlučivanja koji je najbolji Dota 2 eSports tim, The International igra ključnu ulogu. Kao najkonkurentniji turnir na globalnom nivou, obično je u fokusu Klađenje na eSport web stranice.

PSG.LGD je profesionalni eSports tim koji je specijaliziran za Dota 2. Tim je formiran nakon spajanja između originalne ekipe, LGD Gaminga, i Paris Saint-Germain FC (PSG). Zvanično formiran 2018. godine, tim je brzo postao slavan pobjedom na Dota Pro Circuit-u u sezoni 2017/18, čime je zaslužio ulazak na The International 2018. U to vrijeme, PSG.LGD je bio nov u Dota2 klađenju na mreži, tako da su mnogi kockari to učinili ne fokusiraj se puno na to.

PSG.LGD Dominacija u The Internationalu

Takođe poznat kao TI8, The International 2018 je bio prvi veliki događaj na kojem je učestvovao PSG.LGD. Uprkos tome što je bio novi učesnik, PSG. LGD-ov učinak je bio izuzetan. Tim je u četvrtfinalu pobedio Dota 2 moćni virtus.pro, pobedivši sa 2:0 pre nego što je nastavio u polufinale gde su se sastali sa Team Liquid. 

Dok su mnogi kladionici svoj novac uložili na Team Liquid, PSG.LGD je iznenadio mnoge pobijedivši veterane sa 2:0. Međutim, u finalu je PSG.LGD pao od OG u fantastičnom bo5 duelu koji je završio rezultatom 3:2 u korist OG.

Na The International 2019 (TI9), PSG.LGD je također potresao Dota 2 eSports scenu sa priličnom izvedbom. Tim je pobedio Virtus.pro sa 2:0 u četvrtinama, a Vici Gaming takođe 2:0 u polufinalu. Ali dok su mnogi igrači u finalu stavili na PSG.LGD, kineski eSports tim je ponovo izgubio od OG rezultatom 1:2.

2020. godine, The International je otkazan, ali sudeći po tadašnjoj formi PSG.LGD, vjerovatno je da su i dalje među najboljim kandidatima za titulu. 

2021. godine The International, PSG.LGD je izgubio od Team Spirita u jednom od najboljih finala Dota 2 bo5 gdje je PSG.LGD izgubio treći put na turniru. Međutim, u trileru 3:2, PSG.LGD je skoro završio povratak. Bio je to izvanredan događaj u Dota 2 live online kladioničarskoj sceni gdje su se stolovi stalno okretali. Čak su i savjeti za klađenje na eSport u to vrijeme bili krajnje netačni.

Prema svim trenutnim pokazateljima, PSG.LGD će ostati sila na koju treba računati u Dota 2 eSports, a samim tim i u Dota 2 klađenju. Uprkos tome što nije osvojio najprestižniju titulu u Dota 2, na dobrom je putu. Trenutni spisak izgleda obećavajuće, tako da bi Dota 2 entuzijasti klađenja trebali imati PSG.LGD na svojoj listi najboljih timova na koje se mogu kladiti, ne samo na The Internationalu već i na svim drugim događajima u kojima tim učestvuje.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Mega Incineroar: promjena igre ili konkurentski promašaj?
2024-04-13

Mega Incineroar: promjena igre ili konkurentski promašaj?

Vijesti