Vijesti

July 7, 2022

Predstojeći CS: GO događaji

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Milioni fanova svakodnevno prate esport širom svijeta. Field Level Media objavljuje seriju pregleda kako bi izložili fanove najpopularnijim naslovima, timovima i ličnostima. Igre pokrivaju različite formate, vrste takmičenja i rasporede.

Predstojeći CS: GO događaji

Counter-Strike: Global Offensive, ili jednostavno CS: GO, je pucačina iz prvog lica za više igrača koju je objavio dobavljač softvera Valve. Objavljena je 2012. godine kao četvrto izdanje serije igara Counter-Strike. Valve je igru učinio besplatnom za igranje od decembra 2018. Svaki način igre koji se igra na mreži podržava povezivanje. Na ovaj način, on primjenjuje Anti-Cheat dobavljača softvera da spriječi varanje i igrače igara sa uporedivim nivoima vještina.

Predstojeći Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO) događaji

Oni su na rasporedu nekoliko turnira za ovu godinu. Na ovim vrhunskim turnirima nastupaju najbolji igrači i timovi svijeta. Neki od događaja su potvrđeni, a mjesta i datumi su već određeni.

Takođe se nalaze na vrhunskim sajtovima za klađenje na esport. Kako klađenje na internet esport raste, mnoge kompanije za online klađenje uključuju CS: GO događaje na svoja tržišta klađenja. Postoje i web stranice koje nude savjete za klađenje na esport.

PGL Major Antwerpen 2022

The PGL Major Antwerpen, prvi CS:GO Major 2022., održan je između 9. i 22. maja. Ovaj događaj je prvi put da se CS: GO Major održava u Belgiji. Dvadeset četiri tima iz cijelog svijeta borila su se za nagradni fond od milion dolara i titulu glavnih šampiona.

CS: GO staza je puna visokokvalitetnih takmičenja, ali glavni se i dalje ističu. PGL, ista firma koja je organizovala Stockholm Major 2021. godine, vodit će 17. izdanje događaja koji sponzorira Valve.

Švicarski sistem će se koristiti na američkim i evropskim RMR događajima, sa timovima uparovanim prema njihovom turnirskom rekordu. Ovaj evropski RMR je podijeljen na dva događaja, A i B. Ova podjela je zbog velikog broja prisutnih timova i važnosti glavnih slotova na liniji.

Utakmice za progresiju i eliminaciju će biti takmičenja za najbolje od tri, dok će preostale igre biti sa jednom mapom. Ako tim izgubi tri meča zaredom, automatski se eliminiše.
Izazivači, legende i šampioni su tri etape PGL Major Antwerpen. Prva dva će se održati iza zatvorenih vrata u studijskom ambijentu, dok će se treći održati pred publikom u Antwerp Sportpaleisu, koji prima 18.000 ljudi.

IEM Intel Extreme Masters XVII

Ovo izdanje će se održati između 30. maja i 5. juna, sa nagradom od 250.000 dolara. Događaj je globalna serija takmičenja u esportu koja se održava u zemljama širom svijeta. Od 2022. ova esport prvenstva su certificirana takmičenja sponzorirana od strane Intela. Turtle Entertainment je kompanija koja je vlasnik lige. Liga postoji već 16 sezona od 2022. Finale sezone će se održati u Katowicama, Poljska. Mnogi gradovi širom svijeta su domaćini događaja u sredini sezone, uključujući Chicago, Šangaj i Sidnej.

BLAST Premier BLAST Premier: Proljetno finale 2022

BLAST Premier Spring je jedno od dva sezonska CS: GO takmičarska takmičenja BLAST ekosistema. Sa ukupnim nagradnim fondom od $2,475,000, cijeli krug zarađuje povećanje nagradnog novca. Format događaja je vrlo sličan onom iz prethodne godine. Festival će se održati od 15. do 19. juna.

Neke faze BLAST Premier eventa će se ove godine igrati online. Za tu fazu takmičenja postoji regionalna podjela. Događaj je jedan od najvažnijih CS: GO turnira. Timovi se takmiče za novčane nagrade i mjesto u Globalnom finalu za pobjednika. Na svim BLAST događajima, najbolji timovi također dobijaju bodove prema BLAST Leaderboard-u.

IEM Intel Extreme Masters XVII

Između 5. i 17. jula 2011. IEM Intel Extreme Masters XVII će biti postavljen u Kelnu, Njemačka. Nagradni fond ovog izdanja iznosit će $1,000,000. U formatu će biti dvije dvostruke eliminacijske grupe. Tri najbolje ekipe idu u nokaute, sa po osam učesnika u svakoj grupi. Pobjednici grupne faze prolaze u polufinale. Kao prvi nosioci, drugoplasirani iz grupne faze prolaze u četvrtfinale. Konačno, u četvrtfinale prolaze i trećeplasirane ekipe u grupnoj fazi.

Druge prilike

Takođe će biti nekoliko takmičenja kasnije tokom godine. Međutim, lokacije za ovaj događaj tek treba da budu određene. Između 19. i 28. avgusta održat će se BLAST Premier: Fall Groups 2022. Pobjednik događaja će dobiti 177,498 dolara u novcu.

The ESL Pro League je takmičenje koje se održava svake godine. ESL Pro League Sezona 16 će se održati od 31. avgusta do 2. oktobra. Pobednik će dobiti nagradu od $835,000. Međutim, lokacija ovog događaja tek treba biti utvrđena. Između 23. i 27. novembra održat će se BLAST Premier: Fall Finals 2022. Ovaj turnir će imati nagradni fond od $425,000. BLAST Premier: Svjetsko finale 2022. održat će se u decembru. Pobjednik će dobiti milion dolara za turnir koji će se održati od 14. jula do 18. avgusta.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević

Najnovije vijesti

Raging Bolt: The New King of Pokémon VGC's Metagame
2024-04-10

Raging Bolt: The New King of Pokémon VGC's Metagame

Vijesti