Vijesti

October 31, 2023

Preživite intenzivni događaj u Tarkovu za Noć vještica i osvojite epske nagrade

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Escape From Tarkov je dobro poznat po svojim događajima u igri koji drže igrače na nogama tokom godina. U ovom trenutku, igrači se bore sa intenzivnim događajem s temom Noći vještica u Tarkovu koji ih gura do granica njihovih mogućnosti – i istovremeno nudi neke nevjerovatne nagrade. To je jedan od složenijih, inovativnijih događaja koje smo vidjeli u Escape From Tarkov posljednjih godina, a to znači da je vodič za događaj Noć vještica u Tarkovu od najveće važnosti.

Preživite intenzivni događaj u Tarkovu za Noć vještica i osvojite epske nagrade

Saunter kroz događaj s lakoćom

Ako želite prošetati kroz događaj sa što je moguće manjim izazovom, pogledajte naš vodič u nastavku. Kao i na mnogim Tarkov događajima, uspjeh na ovom gotovo u potpunosti ovisi o vašim sposobnostima kao PMC. Sve je u redu i dobro je u ovom vodiču koji detaljno opisuje korake koje trebate slijediti, ali na vama će biti da imate vještine oružja da vas provedu kroz ovaj košmarni događaj.

Dolazak Zrijačija

Sve je u vezi sa Zriyachiyjem ove godine, i on dolazi noseći i poklone i oružje – ali to je kao ništa što ste ikada prije vidjeli. Evo našeg vodiča korak po korak (sa nekim vrhunskim savjetima) za prevazilaženje događaja Escape From Tarkov Halloween.

On je prijateljski nastrojen

Na svakoj mapi imate priliku pronaći Zriyachiya, jednog od najnovijih šefova u Escape From Tarkov koji je prošle godine predstavljen Lighthouseu. U početku je prijateljski nastrojen i bacit će nasumični plijen na pod kada mu priđete. Međutim, ovaj događaj Tarkov Halloween počinje kada iskoristite njegovo prijateljsko stanje da ga ubijete bez većeg izazova.

Zatvaranje

Nakon što ubijete Zriyachiya, primijetit ćete da su svi ekstrakti postali otključani - za vas, to jest. Svaki drugi igrač ima zaključane lokacije za izdvajanje i ne mogu napustiti mapu. Postoji ogromna prepreka koju treba savladati da biste ih ponovo otključali, nažalost.

Zaustavite Ritual

Sada kada je Zriyachiy mrtav, imat ćete sedam minuta da pronađete, poremetite i zaustavite ritual kultista. Nije teško ući u trag – označen je ogromnim plavim snopom koji seže do sada olujnog neba. Jednom kada dođete do ritualnog mjesta, morat ćete se boriti s bijesnim, krvoločnim kultistima koji pokušavaju uskrsnuti Zriyachiya – a vi ćete to htjeti učiniti što je prije moguće.

Trči.

Ako ne uspijete zaustaviti Ritual, 'osvetoljubivi Zriyachiy' će biti pozvan iz mrtvih i gotovo ga je nemoguće ubiti. Svaki ud (uključujući glavu i grudni koš) ima 6.666 zdravlja – to je skoro 40.000 HP. On će vas juriti do krajeva mape da vas eliminiše, a samo najkoordiniraniji, nadmoćniji tim će moći da ga eliminiše. Ako ga možete ubiti, otvori se ekstrakti i dobit ćete slatke nagrade.

Najbolji savjeti za događaj za Noć vještica u Tarkovu

To je put koji ćete morati slijediti, ali evo nekoliko ključnih savjeta koji će vam trebati da biste uspjeli.

  • Predmeti Green Flare ne rade na kultistima (s njima se ne može povezati), ali će raditi na šefovima kao što je Glukhar, koji će vam pomoći u borbi protiv kultista
  • Ako kultisti uspiju dovršiti svoj ritual, bit ćete pogođeni ometajućim debuffovima zbog kojih se vaše oružje stalno zaglavi
  • Perfotoran i XTG-12 su jedini medicinski predmeti koji uklanjaju otrove kultista, pa obavezno nosite jedan ili drugi
  • Kultisti su debafovani za događaj i sada imaju čujne korake i mogu se pojaviti na termi
  • Ako igrate kao igrač Scav i ritual Zriyachiy je završen, i vas će loviti on i njegovi kultisti

Zaključak

Iskoristite uzbudljivu Tarkov Halloween događaj dok traje! Slijedite vodič, koristite savjete i savladajte izazove kako biste požnjeli slatke nagrade.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti