Vijesti

March 10, 2022

Počinje nova DPC sezona Dota 2

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Dota 2 fanove širom svijeta očekuje još jedna uzbudljiva godina jer počinje nova sezona Dota Pro Circuit-a (DPC). Sezona Valvea počela je 29. novembra 2021. U njoj će se Dota 2 timovi boriti jedni protiv drugih u regionalnim ligama, tražeći kartu za The International (TI).

Počinje nova DPC sezona Dota 2

Nova sezona ima isti format kao i sezona 2021. Umjesto da timovi budu pozvani u TI, pobjednici regionalnih liga po broju bodova će se direktno kvalifikovati. Međutim, male promjene će povećati broj turnira kako bi se više timova pružilo šansu za kvalifikacije. Održat će se tri velika, tri regionalna takmičenja i jedno posljednje takmičenje za timove koji su izvan kvalifikacionih mjesta.

Šta očekivati u novoj sezoni

Igrači sada imaju još jednu priliku da dokažu svoju regionalnu superiornost kada se bore sa timovima u svojoj regiji. Fanovi također imaju priliku pratiti, podržavati ili čak kladiti se na Dota 2 timovi. Timovi koji su propustili registraciju sada imaju zastaru.

Nova Battle Pass

Valve je dodao još jedan kako bi im omogućio dva prolaza u novoj sezoni, gdje navijači i igrači dobijaju samo jedno svake godine. Ovo je odgovor na pandemiju zbog koje je posljednje izdanje The Internationala odgođeno. Ovo će biti dobrodošlo podešavanje za ljubitelje veoma popularnog takmičenja. 

Nova propusnica će biti objavljena za regionalna izdanja sezone. Propusnica će omogućiti timovima pristup mnogim lijepim stvarima dva puta tokom sezone. Uobičajena kozmetika, zvona i zviždaljke će biti dostupne.

Osim toga, igra fantazije će biti češća tokom cijele sezone. Koristeći Valve fantasy kartice, igrači mogu odabrati sedmične liste. Oni će se koristiti za prikupljanje bodova koji povećavaju šanse da dobijete slađe i veće nagrade uz borbeni prolaz.

Teža konkurencija

Sa proširenim kvalifikacionim fondom, u novoj sezoni bit će još konkurentnijih ekipa. Prošlu sezonu osvojio je Team Spirit, ekipa na koju se uglavnom gledalo kao na autsajdera. Ove sezone, giganti koji se osjećaju prema konačnim pobjednicima će dati izjavu. Ovo čini igre još uzbudljivijima za fanove.

Ograničeno prisustvo

Iako se činilo da svijet izlazi iz ograničenja pandemije, otkriće novih varijanti znači da organizatori turnira moraju uvesti više sigurnosnih mjera. Kapacitet ljudi koji idu na mjesta događaja bit će značajno smanjen. Dokaz o vakcinaciji može biti neophodan na nekim mjestima.

Uz to, Dota 2 lige bi trebale ponuditi odlaganje u vrijeme kada pandemija želi da proširi mrak. Osim nagrada od 280.000 dolara koje se mogu osvojiti u svakoj regiji, uzbuđenje gledanja timova kako se međusobno bore je nešto na šta treba paziti u svakoj regiji. Fanovi se također mogu odlučiti da prate neke od igara na mreži kako bi smanjili slučajeve fizičkog kontakta.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Mega Incineroar: promjena igre ili konkurentski promašaj?
2024-04-13

Mega Incineroar: promjena igre ili konkurentski promašaj?

Vijesti