Parimatch napušta Rusiju, širi se u Indiji

Vijesti

2022-06-09

Parimatch je među najboljim stranicama za esport klađenje koje su pouzdane, gdje igrači uvijek mogu staviti opklade na svoje omiljene esportove, turnire ili fudbalski klub. Parimatch nudi klađenje uživo, tekuće sportske vijesti i plasman na prvenstvu. Provajder klađenja također pruža detaljnu statistiku i dnevnu analitiku. Igrači se mogu kladiti na više od dvadeset sportova iz više od pedeset zemalja. Ovi događaji pokrivaju preko dvije stotine liga koje imaju više od 500 dnevnih sportskih događaja.

Parimatch napušta Rusiju, širi se u Indiji

Prekid operacija u Rusiji

Nakon završetka svih pravnih i tehničkih koraka, Parimatch Tech je uklonio svoj brend sa tržišta u Rusiji. Parimatch Tech je u martu 2022. objavio da napušta rusko tržište zbog invazije na Ukrajinu.

U 2016. godini, Betring LLC potpisala je partnerstvo sa Parimatch Tech-om za vođenje brenda Parimatch u Rusiji. Betring je dobio sva prava da koristi zaštitni znak Parimatch u Rusiji kao dio tog sporazuma. Međutim, Parimatch Tech, ukrajinska kompanija, poslala je Betring dokumente o raskidu da prestane da vodi brend Parimatch u Rusiji. Pored toga, od Betringa se tražilo da ograniči upotrebu zaštitnog znaka Parimatch u lokalnim sponzorskim ugovorima.

Ovo otkazivanje znači da su svi Parimatch reklamni materijali, amblemi, boje, globalni ambasadori i slogani zabranjeni u Rusiji. Također, svim lokalnim ambasadorima zabranjeno je korištenje bilo kakvog Parimatch brenda.

Nema datuma povrata u trenutnom planu

Prema Romanu Syrotianu, ko-izvršnom direktoru Parimatcha, ruski rat protiv ukrajinskog naroda i države onemogućio im je korištenje ruskog brenda i digitalnih rješenja. Time je Parimatch prestao da pomaže sve operativne i tehničke aktivnosti i povukao svoj zaštitni znak.

Maksym Liashko, ko-izvršni direktor Parimatch Tech-a, smatra da je odluka odbora da napusti rusko tržište izvršena s pravom. Svaka upotreba brenda Parimatch u Rusiji smatraće se kršenjem intelektualnog vlasništva. Ponovili su da odluka nije bila restilizacija ili rebrendiranje. Franšiza je potpuno ugašena.

Prekid Partnerstva Timskog duha

Mnoge esports organizacije su prestale ili smanjile svoje poslovanje u Rusiji ili sa ruskim organizacijama zbog ruske invazije na Ukrajinu. Nakon izlaska Parimatcha sa ruskih tržišta, kladioničarstva i ruske esport organizacije Timski duh rano prekinuli saradnju.

U januaru su kompanije najavile da će produžiti saradnju. Šef esporta Parimatch Tech-a, Stepan Shulga, reagovao je na odluku, rekavši da nemaju međusobna potraživanja jer su sve obaveze partnerstva ispunjene. Međutim, smatraju da je to bio jedini način da ih prođu zbog izazova rada tokom sukoba.

Parimatch je od tada stavio na čekanje svoje razvojne ciljeve esporta kako bi posvetio svoje resurse pomoći Ukrajini u borbi. Nakon ruske invazije, kompanija je odlučila da zatvori svoje ruske aktivnosti u februaru. Uključena je i njegova Parimatch Tech platforma, koja pruža tehnološka rješenja operaterima u zemlji.

Slično, Team Spirit je preselio svoje sedište iz Rusije u Beograd, Srbija. Osim toga, grupa je navela da će za sada odložiti planove za proširenje svoje infrastrukture u Moskvi.

Parimatch je bio pošten i pouzdan partner sa kojim je Team Spirit uspostavio međusobno razumevanje u svim situacijama, kaže Nikita Čukalin, izvršni direktor Team Spirita. Izrazio je zahvalnost za tri godine produktivnog rada u ime tima, a ovo prisilno razdvajanje im nije donijelo nikakvu radost. Tim ima jasno razumijevanje trenutne situacije i radi zajedno sa Parimatch-om bez međusobnog optuživanja.

Atraktivnije mogućnosti klađenja u Indiji

Novu inicijativu pokrenuo je PMI, uslužna firma koja pomaže Parimatchu u planiranju i implementaciji strategije širenja. Kompanija je uzbuđena što vidi kako industrija igara na sreću raste u zemlji.

Parimatch Exchange je a novi način online klađenja to je prilagodljivije, isplativije i ugodnije. Parimatch je najavio otvaranje svoje berze za klađenje, online platforme koja brzo postaje poznata kao nova vrsta esport klađenja. Korisnici imaju više mogućnosti da se klade i dobiju zbog širokog spektra opklada dostupnih na novim tržištima. Brzina prihvatanja opklada, kao i druge karakteristike, su izvanredne.

PMI, uslužni biznis zadužen za razvoj i implementaciju Parimatch-ovog plana širenja, najavio je novu inicijativu, ukazujući da je sektor igara na sreću u zemlji u usponu. Parimatch Exchange je jedinstvena platforma za klađenje koja kombinuje tradicionalno i opšte klađenje. Poboljšava efikasnost i efikasnost klađenja na razne načine.

Bolje kvote uz Exchange

Postoji jedan vrlo privlačan aspekt: može se kladiti i dati značajniji koeficijent, ali ga mora podržati i upariti drugi igrač. Korisnici imaju koristi od visokih stopa i veće transparentnosti u pogledu broja ljudi koji se klade i ukupnog iznosa klađenja. Promet je uvijek evidentan kada se prikazuju iznosi plaćeni za događaj. Ako drugi pojedinac želi da se kladi, berza omogućava klijentima da naprave veće opklade.

Platforma Parimatch Exchange je privlačnija i efikasnija za klađenje jer kombinuje tradicionalno i onlajn klađenje. Layers i Backers imaju svoje opklade brže uparene tako što se uparuju obje strane. Koristeći Parimatch Exchange, kladionici su poboljšali svoje kvote i stekli korisnu stručnost. Takođe omogućava klijentima da se klade jedni protiv drugih, bez obzira da li se događaj dogodi ili ne, nakon što je suma opklade dogovorena. Njegova primarna osnova rada je slična onoj na berzi. Kupci se klade na razne sportske događaje širom svijeta.

Poslednje vijesti

Najnovije vijesti o klađenju na NewBee
2022-09-22

Najnovije vijesti o klađenju na NewBee

Vijesti