Vijesti

February 14, 2024

Ovladavanje frakcijom Automaton: Vodič za preživljavanje Helldivers-a 2

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

U Helldivers 2, ključno je imati duboko razumijevanje svojih neprijatelja. Poznavanje njihovih snaga, slabosti, ponašanja i obrazaca mrijesta od suštinskog je značaja za opstanak. Ovaj članak će pružiti pregled svakog neprijatelja na kojeg možete naići u Helldivers 2.

Ovladavanje frakcijom Automaton: Vodič za preživljavanje Helldivers-a 2

Galaktički rat

Helldivers 2 odvija se tokom Galaktičkog rata, gdje su Terminid, Illuminates i Kiborzi već poraženi od strane čovječanstva. Međutim, pojavljuje se nova prijetnja u obliku frakcije Automatona. Ove dvije frakcije napadaju sa istoka i zapada, kontrolirajući svaku planetu u Sunčevom sistemu. Na vama je da ih zaustavite.

Automaton Forces

Frakcija Automaton se sastoji od različitih tipova neprijatelja, svaki sa svojim jedinstvenim sposobnostima i izazovima. Evo nekih neprijatelja sa kojima ćete se suočiti:

  • Marauder: Najniži neprijatelji naoružani pištoljima i dinamitom. Mogu pozvati pojačanje, ali ih je lako ubiti s nekoliko metaka.
  • Komesare: Oštrice s dvostrukim upravljanjem i brzom pokretljivošću. Smrtonosni su izbliza, ali se mogu srušiti sa nekoliko metaka.
  • Berserker: Motorne testere sa dvostrukim pokretima i brze pokretljivosti. Ciljajte u njihovu glavu i crvena prsa za kritičnu štetu. Za eliminaciju im je potrebna veća vatrena moć.
  • Scout Strider: Kupola na nogama sa napadima iz blizine i velike udaljenosti. Prvo im onesposobite noge, a zatim ih dokrajčite granatama.
  • Devastator: Veći automat sa sličnim bližim pokretima kao i Berserker. Sporije u akciji, ali je potrebno oružje podrške za poraz.
  • Hulk: Veća varijacija Devastatora sa duplim topovima. Ciljajte mu leđa da ga ubijete. Koristite eksploziv i artiljerijsku vatru odozgo.
  • Tank: Nevjerovatno čvrst Automaton čija je jedina slabost leđa. Najbolje je koristiti Stratageme i timski rad da ga pobijedite.
  • Dropship: Brod koji donosi pojačanje Automatona. Umjesto da ga izvadite, fokusirajte se na eliminaciju pojačanja kada udare o tlo.

Terminid Swarms

Iako je frakcija Terminida već poražena, njihovi rojevi još uvijek mogu predstavljati prijetnju. Važno je da budete spremni za njihove napade i da u skladu s tim prilagodite svoje strategije.

Zapamtite, znanje je moć u Helldivers 2. Razumijevanje vaših neprijatelja i njihovih slabosti uvelike će povećati vaše šanse za preživljavanje. Zato se pripremi, Helldiver, i pripremi se za suočavanje s izazovima koji su pred nama!

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti