Vijesti

February 14, 2024

Otkrijte tajne Pokémon Scarlet and Violet DLC

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Pokémon Scarlet and Violet DLC uveo nas je u Blueberry Academy u Unovi, gdje boravi BB Elite Four. Među ovim elitnim studentima, postoje veze s prethodnim likovima i potencijalna veza s Legends: Arceus.

Otkrijte tajne Pokémon Scarlet and Violet DLC

BB Elitna četvorka

BB Elite Four na Blueberry Academy sastoji se od četiri nova DLC lika: Crispin, Amarys, Drayton i Lacey. Ovi studenti su najjači u akademiji, osim Kierana, aktuelnog šampiona.

Veze sa prethodnim likovima

Dok su DLC likovi novi u franšizi, neki od njih imaju veze s likovima iz prethodnih igara. Na primjer, Drayton je unuk vođe teretane Gen V, Draydena, što je vidljivo iz njihovih sličnih imena i zajedničkog preferiranja Dragon Pokémona.

Lacey, s druge strane, ima dvije veze koje možda nisu odmah vidljive. Dijalog u DLC-u potvrđuje da je Lacey kćerka Claya, jednog od vođa Unova Gym-a, i oboje imaju Excadrill-a kao svog asa Pokémona.

Veza sa legendama: Arceus

Lejsina veza sa Klejom takođe je povezuje sa likom u Legendama: Arceusom po imenu Lian. Iako to nije eksplicitno navedeno, sličnost između Claya i Liana sugerira moguću daleku relativnu vezu. Njihove slične frizure i šeširi ne mogu biti puka slučajnost. Ova veza implicira da bi Lian mogao biti predak i Claya i Lacey.

Ako je to istina, Lacey bi bila potomak klana Bisera, kojem je Lian pripadala dok se brinula o plemenitom Kleavoru. Zanimljivo je da su Laceyin biserno-ružičasti kardigan i kosa možda bili suptilan nagoveštaj njene veze sa Bisernim klanom i Legendama: Arceusom.

Perrin's Connection

Perrin, još jedan lik iz Scarlet and Violet DLC-a, također ima vezu sa Legends: Arceus. Perrin uvelike podsjeća na Adamana, vođu klana dijamanata. Njihova različita boja kose i oči su zapanjujuće slične, kao što su igrači istakli kada je Perrin prvi put otkriven u trejleru za DLC.

Buduće veze

Veze između Lacey i Perrina i Legends: Arceus sugeriraju da bismo mogli vidjeti više likova s ​​tajnim vezama s igrom kako se franšiza nastavlja širiti. Pripazite na buduća ažuriranja i DLC izdanja!

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti