Vijesti

December 1, 2022

Osnove kvota za klađenje na esport

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Prva stvar za svakoga ko počne sa klađenjem u eSport-u je da nauči kako funkcionišu kvote za klađenje. Razumijevanje koliko je različito klađenje kritično jer otkriva vjerovatnoću da će se neki događaj desiti i, što je najvažnije, vrijednost koju nude kvote. Nažalost, stvari često izgledaju zbunjujuće za početak, posebno kada se suočimo sa dugačkom listom kvota za klađenje.

Osnove kvota za klađenje na esport

Koje su kvote za Esport klađenje?

Kvote za klađenje su u suštini skup brojeva koje nudi kladioničar koji predstavlja vjerovatnoću određenog ishoda u nekom događaju. U većini slučajeva, kvote koje daju različite kladionice imaju tendenciju da variraju. također, eSport stranice za klađenje imaju tendenciju da drugačije predstave šanse, što može biti zbunjujuće.

Formati kvota za Esports klađenje

Postoje tri glavna kvote koje nude online kladionice za eSports. To uključuje:

  • Razlomak kvote, također poznat kao Britanske kvote su popularni među britanskim kladioničarima. Kao što naziv govori, ove šanse se obično izražavaju u obliku razlomaka (6/1). Za kvotu šest prema jedan (6/1), igrač osvaja 6 dolara za svaki uloženi dolar, plus vaše početno ulaganje. Drugim riječima, opklade na razlomke predstavljaju omjer između uloženog iznosa i dobiti od opklade.
  • Decimalne ili evropske kvote se nude uglavnom na evropskim, kanadskim i australijskim kladionicama. Ove šanse je lako razumjeti. Iznos dobitka se obično izračunava množenjem založenog iznosa sa decimalnim kvotama.
  • American ili Moneyline kvote prvenstveno se koriste u SAD. Kvote za favorizovani ishod su često praćene znakom minus (-) i označavaju iznos uloga potreban za osvajanje 100 dolara. Underdogs kvote su, s druge strane, praćene pozitivnim predznakom (+) i pokazuju mogući iznos dobitka za svakih 100 uloženih $100.

Popularne Esports opklade

Postoji mnogo vrsta klađenja na eSport. Neke oklade su obično specifične za igru, dok se druge odnose na razne video igrice. Na primjer, CS: GO tržišta klađenja mogu se razlikovati od onih koji se koriste u LoL-u. Ovdje su neke od uobičajenih vrsta klađenja koje nude eSport stranice za klađenje.

Outright Bets

Konačne opklade su nesumnjivo među najjednostavnijim vrstama eSport opklada. Gotovo svaka stranica za klađenje koja nudi online eSport klađenje bi trebala imati ove opcije. U idealnom slučaju, direktne opklade zahtijevaju igrače na potpunog pobjednika u nizu eSports takmičenja. Neke uobičajene direktne opklade koje nude web stranice za klađenje uključuju oklade na meč i pobjednika turnira.

Opklade više/manje

Ova vrsta opklade zahtijeva od kladioničara u eSportovima da se klade na to koliko puta se događaj dogodi u meču. Na primjer, to mogu biti CS: GO rezultati ili broj ubistava u LoL-u. U većini slučajeva, kladioničarska stranica odlučuje o broju i dodjeljuje kvote na osnovu odgovarajućih vjerovatnoća.

Klađenje na hendikep

Kladionice koje pokušavaju da izjednače timove često nude ovu vrstu opklade kada postoji jasan favorit. Na primjer, kada kladioničar daje timu hendikep od +2 boda, to u suštini znači da bi čisti favoriti trebali pobijediti s više od dva boda. U suprotnom, opklade na pobjedničku ekipu.

Točan rezultat

Opklade na tačan rezultat su lako razumljive, posebno kada se kladite na fudbal. Međutim, ovaj tip opklade se može drugačije primijeniti u eSports klađenju. Na primjer, većina LoL kladionica nudi ispravan rezultat, omogućavajući igraču da predvidi hoće li tim pobijediti 3-0, 3-1, 0r 3-1, i obrnuto.

Prvo ubistvo/prva krv

Ova vrsta opklade je uobičajena za MOBA igre kao što je CS: GO. Ovaj tip opklade omogućava igraču da se kladi na tim ili igrača koji će verovatno dobiti prvo ubistvo/krv u meču. Od igrača se stoga očekuje da provjere odgovarajuću sekciju kako bi profitirali od ove opklade.

Prva karta

Ova vrsta opklade omogućava igračima da se klade na pobjednika pojedinačne karte. Kao i opklade na prvo ubistvo, korisnici sa adekvatnim poznavanjem snage tima ili igrača često imaju blagu prednost kada su u pitanju ove vrste opklada.

Raspon klađenja na eSport može biti ogroman. Kao takvi, igrači bi uvijek trebali pokušati razumjeti različite vrste opklada i, što je najvažnije, biti u stanju da pronađu vrijednost kvota.

Kako pronaći vrijedne kvote za Esports

Svaki igrač uvijek treba da pravi čudna poređenja kada traži najbolju moguću vrijednost. Iako mnoga razmatranja dolaze u obzir kada se procjenjuju kvote za eSport, uvijek će postojati jednostavni i efikasni načini da se posao obavi.

Neki igrači se oslanjaju na savjete za klađenje u eSportu, ali prosudba igrača igra neprocjenjivu ulogu. Uz to, evo nekoliko savjeta koji pomažu igračima da pronađu koeficijente visoke vrijednosti:

  • Shvatite igru
  • Kupujte okolo
  • Procijenite vjerovatnoće
  • Obratite pažnju na online provjeru kvota za eSports
  • Držite emocije podalje
  • Nemojte zanemariti velike favorite

Zaključak

Esports kvote se ne razlikuju od onih koje se koriste u mainstream sportovima. Svi služe istoj svrsi, bacaju svjetlo na vjerovatnoću ishoda, kao i na mogući iznos dobitka. Kladioničar može pronaći najbolju vrijednost od eSport klađenja samo oslanjajući se na svoje znanje o igri i držeći korak sa trenutnim Savjeti za klađenje na eSport i novosti.

Kada ste u nedoumici, uvijek je preporučljivo držati se jednostavnih opklada i malih uloga kako biste smanjili rizike.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević

Najnovije vijesti

Monopoly GO Pobjednička kampanja: Osvojite velike nagrade i besplatne kocke
2024-02-16

Monopoly GO Pobjednička kampanja: Osvojite velike nagrade i besplatne kocke

Vijesti