Vijesti

February 24, 2022

Novi CoD: Pregled karte Warzone

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Call of Duty serija je godinama bila važna franšiza za zajednicu esport klađenja. Ako su čitaoci zainteresovani za ovu temu, mogu koristiti esportRanker kako bi stekli dalji uvid. CoD turniri visokog profila uključuju poznate profesionalne igrače koji se takmiče kako bi osvojili nagradne fondove vrijedne milione dolara. CoD: Warzone je postao posebno popularan zbog igranja u stilu battle royalea i činjenice da je osnovna igra besplatna.

Novi CoD: Pregled karte Warzone

9. novembra je izbačena nova karta Warzone. Umjesto toga, Pacific Caldera vraća igru svojim korijenima iz Drugog svjetskog rata i integrirana je s nedavnim Vanguard ažuriranjem. Ako se pokaže popularnom, Caldera bi mogla biti omiljena mapa za CoD takmičenja. To bi dovelo do toga da bude predstavljen i na tržištima esport stranica za klađenje. Međutim, prije nego što se to dogodi, morat će impresionirati igračku javnost.

Nelagodan početak

Kada se izdaju nova ažuriranja igara, obično se javljaju problemi sa izbijanjem zubića. Možda će biti potrebno popraviti greške ili igrači mogu propustiti stariji sadržaj. Glavna zamjerka u pogledu performansi Caldere je činjenica da radi na istom motoru kao Modern Warfare (2019). Obožavatelji su očekivali reviziju sistema umjesto jednostavnog dodavanja novih mapa i oružja postojećoj.

Uprkos tome, razvojni tim je uključio impresivnu vizuelnu vernost, sjajan sistem slojeva oštećenja, pa čak i dodao elemente iz poznate serije Black Ops. Dakle, iako Caldera možda nije ono veliko ažuriranje sistema koje su fanovi očekivali, ipak pruža u smislu zabavnog CoD iskustva.

Koje nove elemente donosi Caldera?

Verdansk je već neko vrijeme glavna mapa Warzone. Ljubitelji online esport klađenja mogu prepoznati kartu jer je omiljena među CoD profesionalcima. Međutim, to je uglavnom urbano okruženje koje naglašava korištenje zgrada za pokrivanje. Kaldera je sasvim drugačija zver. Mapa je mnogo ruralnija, sa dosta lišća za skrivanje. Međutim, glavni element koji će uticati CoD Warzone klađenje je značajnija količina zračnih borbi.

Kaldera se sastoji od 15 različitih regija. Svaki izgleda donekle jedinstven, dajući cijeloj karti veći osjećaj raznolikosti. Postoje plaže, ruševine i aerodrom za istraživanje. Promjene nisu ograničene samo na sadržaj. Sam sistem igranja je promijenjen kako bi igranje bila mnogo poštenije.

Poboljšanja za online klađenje

Jedna od značajnih briga za esport klađenje je mogućnost da igrači varaju. Raven Software, tim koji stoji iza Warzone-a, poduzeo je mjere da smanji korisnike koji koriste prednosti ranjivosti. Ovo uključuje nerfiranje oružja za bliži početak, senzora i omamljivanja. Osim toga, zaustavna snaga više nije dostupna kao nadogradnja na terenu. 

Konačno, kada igrači osvoje mini-igru Gulag, ponovo se pojavljuju sa svojim predmetima u Gulagu. Kao rezultat toga, savjeti za klađenje u esport igri mogli bi biti pojednostavljeni. Osim toga, postoji manje varijabli koje treba uzeti u obzir prilikom klađenja. Nove promjene će vjerovatno učiniti Calderu popularnom i kod igrača i kod kockara.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević

Najnovije vijesti

Mega Incineroar: promjena igre ili konkurentski promašaj?
2024-04-13

Mega Incineroar: promjena igre ili konkurentski promašaj?

Vijesti