Vijesti

November 23, 2023

Hwei - Najnoviji LoL šampion sa jedinstvenim sposobnostima

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Riot Games je otkrio sposobnosti najnovijeg LoL šampiona, Hweija. Da vidimo kakav je njegov komplet i kakav će biti u Summoners' Riftu.

Hwei - Najnoviji LoL šampion sa jedinstvenim sposobnostima

Hwei – Pregled sposobnosti LoL

Hwei je najnoviji dodatak na popisu LoL šampiona. On će navodno biti mid laner i sudeći po njegovom početnom skupu sposobnosti, Hwei će biti prilično složen šampion, s obzirom da će spajanje sposobnosti dovesti do različitih efekata i interakcija.

Njegov komplet je u potpunosti zasnovan na njegovom različitom raspoloženju i svaki put kada ga promijeni, postoji druga sposobnost koja se aktivira. Ako mislite da bi mogao biti prilično slomljen šampion, mislim da postoje neke jasne slabosti koje su povezane sa njegovim hlađenjem. Svaki put kada promijeni raspoloženje, dolazi do prilično velikog zastoja u kojem ne može ponovo koristiti tu sposobnost, što znači da će morati da složi mnogo sposobnosti na brzinu iz svojih predmeta kako bi maksimizirao svoj komplet.

Bez daljeg odlaganja, skočimo na Hweijeve osnovne statistike i sposobnosti.

Base Stats

  • Zdravlje: 550 – 2318
  • Mana: 445 – 955
  • Regeneracija zdravlja: 6 – 96.1
  • Regeneracija mane: 8 – 19.9
  • AD: 50 – 106.1
  • Oklop: 18 – 97,9
  • Otpor na magiju: 30 – 52.1
  • MS: 320
  • Opseg napada: 575
  • AS baza: 0,714
  • AS odnos: 0,658
  • Bonus AS: 3,3%

Sposobnosti

Pasivno – potpis vizionara

UROĐENO: Hweijeve štetne sposobnosti označavaju neprijatelje pogođene 4 sekunde. Njihovo oštećenje drugom sposobnošću troši oznaku da stvori eksploziju ispod njih, nanoseći 35 − 200 (na osnovu nivoa) (+25% AP) dodatne magijske štete neprijateljima u tom području nakon 0,85 sekundi.

P – Predmet: Katastrofa

AKTIVNO: Hwei ulazi u katastrofalno raspoloženje, dobijajući pristup svojim sposobnostima, kao i četkom za pranje. On će izaći iz raspoloženja nakon bacanja bilo kojeg od njih.

  • Razorno – QQ: Hwei baca vatrenu loptu u smjeru cilja koja eksplodira kada se sudari s prvim neprijateljem ili dosegne maksimalni domet, nanoseći magijsku štetu svim neprijateljima u blizini. Šteta zasnovana na omjeru zdravlja mete je ograničena na 250 protiv čudovišta.
  • Fire Breing Bolt – QW: Hwei poziva munju da pogodi ciljnu lokaciju nakon 1 sekunde, nanoseći magijsku štetu neprijateljima unutar područja. Protiv neprijatelja koji su imobilizirani ili izolovani od svojih saveznika, Severing Bolt nanosi povećanu štetu na osnovu nedostatka zdravlja mete. Ova bonus šteta je ograničena na 300 protiv čudovišta (Severing Bolt nanosi 50% štete minionima i ne-epskim čudovištima).
  • Molten – QE: Hwei označava blistavu stazu u pravcu cilja. Nakon 0,7 sekundi, staza izbija u vulkanske udarne talase svakih 0,175 sekundi od tačke bacanja. Svaki udarni talas stvara eksploziju koja nanosi magijsku štetu obližnjim neprijateljima. Eksplozije takođe ostavljaju pukotinu lave za sobom. Svaka pukotina traje 2,5 sekunde, nanoseći magijsku štetu svakih 0,25 sekundi neprijateljima unutar područja i usporavajući ih za 30% (šteta rastopljene pukotine je smanjena na 60% protiv miniona i povećana na 135% protiv čudovišta).

W – Predmet: Spokoj

AKTIVNO: Hwei ulazi u spokojno raspoloženje, dobijajući pristup svojim sposobnostima, kao i četkom za pranje. On će izaći iz raspoloženja nakon bacanja bilo kojeg od njih.

  • Prolazna struja – WQ: Hwei formira struju vode u smjeru cilja, stvarajući putanju za vrijeme trajanja koja njemu i savezničkim šampionima daje bonus brzinu kretanja za 0,5 sekundi, osvježavajući se svakih 0,125 sekundi dok ostanu u području.
  • Fleeting Current – ​​WW: Hwei priziva bazen vode na ciljnoj lokaciji, stvarajući zaštitnu zonu na 3 sekunde koja daje njemu i savezničkim šampionima štit na 0,5 sekundi dok su unutar područja. Štit se osvježava i povećava snagu za iznos svakih 0,264 sekunde tokom trajanja dok oni ostaju u području (Jačina štita Pool of Reflection je smanjena na 50% za saveznike).
  • Stirring Lights – MI: Hwei se okružuje uskovitlanim raketama koje osnažuju njegova sljedeća 3 osnovna napada ili pogotka sposobnosti u roku od 9 sekundi da svaki nanese dodatnu magijsku štetu i vrati manu. Bonusna šteta Stirring Lights-a je smanjena na 50% protiv miniona ili čudovišta ako se primjenjuje pomoću njegovih sposobnosti područja djelovanja.

E – Predmet: Mučenje

AKTIVNO: Hwei ulazi u burno raspoloženje, dobijajući pristup svojim sposobnostima, kao i četkom za pranje. On će izaći iz raspoloženja nakon bacanja bilo kojeg od njih.

  • Grim Visage – EQ: Hwei se zastrašujuće smiješi u smjeru cilja koji nanosi magijsku štetu prvom pogođenom neprijatelju i boji ga se 1 sekundu.
  • Pogled ponora – EW: Hwei baca očnu jabučicu na ciljnu lokaciju. Po dolasku, širi se u mračan pogled, pružajući vid na većem području i zaključavajući se na najbližeg vidljivog neprijatelja šampiona. Nakon kašnjenja, oko se lansira prema meti, nanoseći magijsku štetu prvom neprijatelju s kojim se sudari i ukorijenivši ga na neko vrijeme.
  • Crushing Maw – EE: Hwei izaziva čeljust na ciljnoj lokaciji koja puca nakon 0,627 sekundi, nanoseći magijsku štetu neprijateljima u tom području i usporavajući ih za količinu koja se raspada za 1,25 sekundi. Neprijatelji koji ne stoje u centru kada vilica pukne se tamo povlače.

Wash Brush

AKTIVNO: Hwei izlazi iz svog trenutnog raspoloženja bez troškova njegove sposobnosti ili hlađenja. Wash Brush se može baciti samo ako je Hwei ušao u raspoloženje.

R – Spiralni očaj

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti