Vijesti

May 6, 2024

Globalna serija Apex Legends 2024: LAN događaj za pamćenje

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Key Takeaways

  • REJECT WINNITY osvaja svoju prvu LAN titulu, označavajući historijsku pobjedu za APAC-N u ALGS-u.
  • Split One doigravanje je pokazalo neviđenu raznolikost sa sedam timova iz četiri glavne regije koje su stigle do finala meča.
  • Događaj je bio prvo od tri LAN takmičenja u takmičarskoj 2024. godini, koja su dovela do prvenstva.

2024 Apex Legends Global Series (ALGS) započeo je svoj prvi LAN događaj u takmičarskoj godini, okupljajući najbolje svjetske timove za obračun koji je obećavao ne samo intenzivnu akciju već i pozamašan nagradni fond od milion dolara. Tokom četiri dana odvijalo se doigravanje Split One, koje je kulminiralo finalom Match Point u kojem su ljubitelji esporta bili na rubu svojih mjesta. Zaronimo u detalje i naglaske koji su ovaj događaj učinili nezaboravnim za esport entuzijaste i kladionike.

Globalna serija Apex Legends 2024: LAN događaj za pamćenje

Istorijska pobjeda za REJECT WINNITY i APAC-N

U zadivljujućem prikazu vještina i strategije, REJECT WINNITY su osvojili svoju prvu LAN titulu, čineći historiju APAC-N regiona u ALGS-u. Njihova pobjeda je došla u osmoj utakmici finala Match Point, što je dokaz njihove dosljednosti i hrabrosti u okruženju visokog pritiska konkurentskih Apex Legends. Ova pobjeda ne samo da je pokazala njihove individualne i timske vještine, već je i naglasila rastuću dubinu takmičenja u APAC-N regiji, koja se tradicionalno smatra autsajderima na esport sceni.

Neviđena raznolikost u finalu

Jedan od najznačajnijih aspekata doigravanja Split One bila je raznolikost timova u finalu Match Point. Po prvi put u istoriji ALGS-a, sve četiri glavne regije bile su zastupljene među sedam timova koji su ispunjavali uslove za meč bod. Iz Sjeverne Amerike, DarkZero, Not Moist i Disguised su ostavili svoj trag, dok je AURORA nosila zastavu za EMEA. APAC-N-ove nade polagale su se na FNATIC i eventualne šampione, REJECT WINNITY, a Legends Gaming predstavlja APAC-S. Ovaj miks nije samo naglasio globalnu privlačnost i konkurentsku ravnotežu Apex Legends, već je i postavio pozornicu za uzbudljive mečeve za koje su navijali fanovi iz cijelog svijeta.

Put do šampionata

Split One doigravanje samo je početak puta ka ALGS prvenstvu 2024. S obzirom da su do kraja još dva LAN događaja, timovi se bore za Playoff bodove kako bi osigurali svoje mjesto među 40 najboljih globalnih timova koji će se boriti u konačnom obračunu. Prvih 30 mjesta odlučuje se plasmanom na Split One i Split Two LAN događaje, dodajući dodatni sloj strategije i uzbuđenja natjecanjima koja su pred nama.

Događaj ALGS LAN 2024. postavio je visoku letvicu za takmičarsku godinu, pružajući ne samo obećanje o visokoj igrivosti, već i okupljanje raznolikog spektra talenata iz cijelog svijeta. Dok se timovi pregrupiraju i prave strategiju za naredni događaj, navijači i kladionici podjednako željno iščekuju šta će nam ostatak sezone pripremiti. Sa tako snažnim početkom, 2024 ALGS se pretvara u jednu od najuzbudljivijih godina u istoriji esporta.

Bilo da ste iskusan esport kladioničar ili obožavatelj koji navija za svoj omiljeni tim, ALGS nastavlja da nudi neuporedivo uzbuđenje i mogućnosti za interakciju sa konkurentskom zajednicom Apex Legends. Pratite nas za više akcija, analiza i uvida kako se put do Prvenstva bude odvijao.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

EliGE: Sjevernoamerički veteran koji sjaji u Counter-Strike 2 sezoni 2024.
2024-05-16

EliGE: Sjevernoamerički veteran koji sjaji u Counter-Strike 2 sezoni 2024.

Vijesti