Vijesti

May 17, 2024

G2 Esports: Western Hope na MSI 2024 protiv istočnih titana

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Key Takeaways

  • G2 Esports je ostvario iznenađujuću pobjedu od 3-0 nad Top Esports-om, održavajući nade Western League of Legends na MSI 2024.
  • Gen.G-ov AD carry, Peyz, očekuje da će se suočiti sa G2 Esports-ima u velikom finalu, nakon njihovog dominantnog nastupa.
  • Uprkos dominaciji istočnih timova na turniru, pobjede G2 okupile su zapadne navijače, označavajući ih kao posljednju nadu Evrope za MSI krunu.

U uzbudljivom obratu događaja na Mid-Season Invitational (MSI) 2024, G2 Esports se pojavio kao mračni konj, prkoseći očekivanjima ne samo učešćem već i dominacijom. Njihov nedavni rezultat od 3-0 protiv Najbolji esportovi (TES) je izazvao šokove kroz zajednicu League of Legends, ponovo rasplamsavajući žar zapadnih navijača koji su počeli gubiti nadu protiv istočnjačkih velikana.

G2 Esports: Western Hope na MSI 2024 protiv istočnih titana

Put do pobjede

G2-ovo putovanje kroz MSI nije bilo ništa drugo do rollercoaster. Nakon nervozne serije protiv T1 to je otišlo na svih pet utakmica, oni su prošli buldožerom PSG Talon i TES u donjoj grupi, pokazujući njihovu otpornost i stratešku dubinu. Sada, sa Gen.G pošto su već obezbedili mesto u finalu, sve oči su uprte u G2 dok se pripremaju da se ponovo suoče sa T1 u polufinalu donje grupe 17. maja. Ulozi ne mogu biti veći; pobjednik osigurava šansu za izazov Bilibili Gaming (BLG) za drugo mesto u velikom finalu.

Uvid od profesionalaca

Gen.G's Peyz, tek nakon pobjede protiv BLG-a, podijelio je svoja razmišljanja u intervjuu za Ashley Kang. Uprkos tome što je priznao snagu svih preostalih kandidata, Peyz se kladi na G2 da će im se pridružiti u finalu. "Iskreno, mislim da su sva tri tima jako dobra... Ali G2 također izgleda jako snažno u svojim nedavnim mečevima, ja ću ići sa G2 [do finala]“, primijetio je Peyz, ističući nepredvidivu prirodu ovog turnira.

Okupljanje iza G2

Narativ za zapadnjačke timove na MSI 2024 bio je sumoran Tečnost, FlyQuest, i Fnatic već nokautiran. Međutim, G2 stoji visoko, noseći nade Zapada na svojim plećima. Njihov nastup nije samo pokazao njihovu snagu, već je i okupio zapadne fanove, željne trijumfa protiv istočnjačkih divova.

The Road Ahead

Dok se G2 priprema za njihov skori sukob sa T1, iščekivanje i podrška navijača su opipljivi. Put do finala je pun izazova, sa potencijalnim obračunima protiv T1 i BLG. Ipak, nedavna forma i strateška briljantnost G2 usadili su vjeru među fanove i analitičare da bi mogli ići do kraja.

U uvijek nepredvidivoj areni esporta, G2 Esports je postao svjetionik nade za zapadnjačke fanove. Njihovo putovanje na MSI 2024 je dokaz nepredvidive prirode takmičarske League of Legends, gdje svaki tim može prkositi izgledima i izaći kao pobjednik. Kako turnir odmiče, jedno je jasno: G2 Esports se ne takmiči samo; oni se bore za ponos čitavog regiona.

Prvi put prijavila Ashley Kang, maj 2024

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Druga polovina sezone ALGS 2024: Duboko zaronite u fenomen esporta
2024-06-02

Druga polovina sezone ALGS 2024: Duboko zaronite u fenomen esporta

Vijesti