Ujedinjeno Kraljevstvo

Ljubitelji esporta koriste pamet i hrabrost da kockaju pobjednike u akciji klađenja na esport u Velikoj Britaniji. Klađenje na esportove u Ujedinjenom Kraljevstvu (UK) nije samo legalno; veoma je popularan među ljubiteljima sporta. U stvari, neki od najvećih brendova industrije igara skaču na vagonu dok esport klađenje u Velikoj Britaniji raste u dosegu i popularnosti.

Sa značajnom tržišnom vrijednošću, britansko esport klađenje i dalje uživa pažnju velikih kompanija i igrača. Od League of Legends do Dota 2, esport igre privlače značajnu bazu obožavatelja, fenomenalan rast i rekordne nagradne fondove na turnirima.

Ujedinjeno Kraljevstvo
Kladionice u Velikoj Britaniji

Kladionice u Velikoj Britaniji

Ludilo oko toga ko će pobijediti na velikim međunarodnim takmičenjima izaziva rast esporta i podstiče želju da se klađenje uključi na tržište. Evo nekoliko britanskih stranica za klađenje na esport, čija je popularnost u Velikoj Britaniji sve popularnija

Spreadex

Sa 10 posto tržišta klađenja za širenje klađenja, Spreadex nudi entuzijastima klađenja na eSport u Ujedinjenom Kraljevstvu niz pogodnosti u okladama za live eSports Gaming.

Virgin Bet

Fleksibilnost plaćanja izdvaja ovu kladioničarsku stranicu iz čitavog paketa. Nudi širok izbor opcija plaćanja, uključujući PayPal za one koji preferiraju popularni digitalni novčanik.

QuinnBet

QuinnBet je popularan izbor među Britancima koji se odluče kladiti na esportove, nudeći odličan prijenos uživo za stotine eSports klađenja u Velikoj Britaniji.

Koristeći licencirane kladionice na mreži, Britanci se mogu legalno kladiti. Esports web stranice posvećene kockanju fokusiraju se na video igre kako bi osigurale značajan tržišni udio u industriji koja se stalno širi i razvija. U Velikoj Britaniji, britanska industrija klađenja na esport i dalje raste za 8,5 posto godišnje, otvarajući više od 1200 radnih mjesta i doprinoseći privredi od procijenjenih 12 miliona funti.

Zbog pozitivnog uticaja, Britanci promovišu sajtove za esport klađenje u Velikoj Britaniji na svim nivoima. Od tehnološkog napretka do regulatorne stabilnosti, rastuća industrija esporta u Velikoj Britaniji ima obilje korporativne i vladine podrške koja joj pomaže da dostigne svoj najveći potencijal kako se tržište razvija od svojih skromnih početaka do snažnog angažmana obožavatelja.

Kladionice u Velikoj Britaniji
Istorija eSport klađenja u Ujedinjenom Kraljevstvu

Istorija eSport klađenja u Ujedinjenom Kraljevstvu

Esports je prošao dug put od Space Invaders turnira 80-ih do nedavnog prodora ESPN-a na tržište. Za samo nekoliko decenija, industrija je izrasla u tržište od više milijardi funti. Još 70-ih godina, takmičarski esportovi zaokupljali su maštu igrača. Od tenisa do svemirskih ratova, ranije igre privukle su značajno interesovanje učesnika na turnirima. Godine 1981. osnovan je prvi svjetski rekorder u igricama, Twin Galaxies, za praćenje rezultata igrača u popularnim video igrama.

Do 90-ih, igre za konzole su bile bijes među entuzijastima koji su bili uronjeni u tučnjavu i video zabavu u pucanju u prvom licu. Tehnologija koja se razvija je revolucionirala igranje, otvarajući udaljenu grupnu igru putem lokalnih mreža (LAN).

1997. godine organizatori su pokrenuli profesionalnu sajberatletsku ligu, a igrači esporta uživali su u sve većoj popularnosti, a neki su zarađivali značajne svote novca od igranja i promocija. Johnathan "Fatal1ty" Wendel je jedan od pionira koji je navodno zaradio više od pola miliona tokom svoje igračke karijere.

Rani uspjesi postavili su pozornicu da popularnost esportskog klađenja u Velikoj Britaniji skoči u nebo u narednim godinama. 1999. godine Counter-Strike je pokrenut i uživao je popularnost širom svijeta. Do 2000. godine, Xbox igrači su igrali jedni protiv drugih na Halo 2, preteči drugih popularnih video igrica pucačina u prvom licu, poput Call of Duty.

Nedavno

Sa igračima koji igraju na daljinu sa prijateljima i strancima na mreži, industrija nastavlja da raste. Zapravo, univerziteti širom Ujedinjenog Kraljevstva integriraju esports u nastavni plan i program. Evolucija esporta u obrazovanje dovela je do pokretanja kurseva na nivou fakulteta, obuke za karijeru i timskih takmičenja.

Nedavno se ogroman rast klađenja na esport u Velikoj Britaniji prelio na tradicionalne medije, a istaknute publikacije pokrivaju takmičenja i emituju esport programe na glavnim mrežama. Britansko tržište za esport klađenje je prešlo u mainstream život.

Tijekom posljednjih nekoliko godina, industrija klađenja na esport u Ujedinjenom Kraljevstvu je masovno porasla i nastavlja cvjetati. Sa većom pokrivenošću velikih publikacija koje se emituju na ogromnim mrežama kao što je ESPN, esport je napravio svoj uticaj i prelazi u mainstream. Sa očekivanim prihodom od skoro 6 milijardi dolara do 2027. godine sa samo 776 miliona dolara prije jedne decenije, globalni rast pokazuje koliko tržište postaje utjecajno za buduće generacije.

Budućnost

Kako britanska industrija klađenja na esport i dalje privlači obožavatelje, budućnost izgleda obećavajuće. U stvari, Legends World Championships 2021. privuklo je skoro isto toliko gledalaca kao i Superbowl. Stručnjaci predviđaju da će do 2023. godine tržište imati stopu rasta od 15 posto godišnje. U Ujedinjenom Kraljevstvu, stranice za klađenje na esport UK pokrenuće eksponencijalni rast u kreativnoj i digitalnoj industriji, čineći 8 posto globalnog tržišta klađenja na esport UK.

Za kladioničarske ustanove, ekstremni rast donosi značajan prihod od obožavatelja koji su željni da dodaju još više uzbuđenja igri i gledanosti. Globalni brendovi donose legitimitet tržištu. Na primjer, Levi, Marvel Entertainment i Red Bull ulažu milione u sponzoriranje timova i turnira.

Sa skoro 460 miliona na globalnom nivou i očekivanim povećanjem na skoro 650 miliona do 2023. godine, popularni igrači esporta privlače fanove željne da se klade na česte pojedinačne i timske pobednike.

Kladionici imaju niz opcija klađenja. Od jednostavnog klađenja na utakmice do složenijih opklada, kockari mogu izabrati da kombinuju mnogo opklada ili oklade na akumulacioni kupon, što je rizičnija ponuda. Specifičnije opcije klađenja omogućavaju igračima da se klade na to koji timski igrač registruje najveći broj ubistava ili osvaja mapu u Counter Strike-Global Offensive. Posmatranje utakmica uživo pomaže kladionicima da odaberu opklade za klađenje u igri.

Kako tržište klađenja ostaje u korak sa širokom popularnošću esporta, regulatori rade na osiguravanju sigurnosti za milione Britanaca koji se klade na esport igre.

Istorija eSport klađenja u Ujedinjenom Kraljevstvu
Da li su kazina legalna u Ujedinjenom Kraljevstvu?

Da li su kazina legalna u Ujedinjenom Kraljevstvu?

Kladionici u Ujedinjenom Kraljevstvu moraju provjeriti licencu kladionice kako bi se uvjerili da posluje legalno. Web lokacija obično pretežno prikazuje informacije o svojoj licenci za igre na početnoj stranici i odjeljku pomoći. Kako bi se osiguralo da se kladioničar zakonito kladi, ključno je locirati informacije o licenci prije otvaranja online računa kod određene kladionice za esport kladionicu u Velikoj Britaniji.

Budući da je klađenje na esport u ranoj fazi u poređenju s drugim sportskim klađenjem, kao što su trke konja, nekoliko web stranica nudi mogućnosti za klađenje na esport u Ujedinjenom Kraljevstvu bez dobivanja odgovarajuće licence za rad.

Zakoni

Da bi ustanova ponudila klađenje na esport u UK, njeni menadžeri moraju dobiti licencu Britanske komisije za kockanje. Od 2005. godine Zakon o kockanju reguliše komercijalno klađenje u Velikoj Britaniji, uključujući i lutriju. Ako kladioničar ne može pronaći informacije o licenci, trebao bi istražiti druge ustanove za esport igre koje su propisno licencirane i rade legalno.

Komisija ima stroge zahtjeve za odobrenje. Ustanove moraju dokazati da ne manipulišu kvotama na meč kako bi osigurale fer klađenje za učesnike. Zabranjeno je klađenje sa svojstvom sportske kladionice, kao što su avatari. Upotreba zakonskog sredstva plaćanja osigurava da kuća ne iskoristi prednost kladioničara.

Licencirani objekti moraju provjeriti identifikaciju igrača uz identifikaciju koju je izdao državni organ, kao što je pasoš ili vozačka dozvola. Identifikacija sprječava maloljetnike od sudjelovanja u kockanju i štiti igrače od prevaranata.

Da li su kazina legalna u Ujedinjenom Kraljevstvu?
Omiljene igre igrača Ujedinjenog Kraljevstva

Omiljene igre igrača Ujedinjenog Kraljevstva

Tokom godina, esportske igre su nastavile da se razvijaju. Od 2010. godine, online borbene igre za više igrača privlače milione pratilaca. Stavljajući dva tima od pet igrača jedan protiv drugog, saigrači koriste strategiju, vještinu i elemente igre kako bi pobijedili protivnika. Svaki igrač kontrolira karakter koji postaje jači, sarađuje s članovima tima i pokušava pobijediti neprijatelja.

Od League of Legends do Dota 2, bitke za više igrača rastu u popularnosti. Sa više od 115 miliona registrovanih naloga igrača League of Legends je lider u igrama. Do 2019. Dota 2 je također uživala značajnu popularnost s međunarodnim nagradnim fondom od više od 34 miliona dolara, u poređenju sa nagradnim fondom Lige od 6 miliona dolara.

Dodatne igre koje uživaju popularnost u Velikoj Britaniji uključuju CS:GO, Rocket League, Fortnite, Overwatch i Valorant. Pojedinačno i kolektivno, ove igre utiču na način na koji igrači sarađuju jedni s drugima i podstiču već popularno tržište privlačeći milione sponzorstava i nagrada od velikih korporacija.

Kako esportski timovi i organizatori upravljaju jakim i rastućim internetskim zajednicama, digitalni streaming putem YouTubea, Twitcha i drugih platformi postaje glavni način distribucije za esport takmičenja. Sa skoro 5 milijardi redovnih korisnika interneta i više od 50 milijardi tržišta online kockanja, esport takmičenja tek treba da dostignu puni doseg, prihod i potencijal u Velikoj Britaniji.

Omiljene igre igrača Ujedinjenog Kraljevstva
Načini plaćanja u Ujedinjenom Kraljevstvu

Načini plaćanja u Ujedinjenom Kraljevstvu

Kako sve više kladioničara učestvuje u klađenju na e-sport u Velikoj Britaniji, pouzdani načini plaćanja nude opcije za finansiranje računa za sportske kladionice. Evo nekoliko opcija koje web stranice za esport klađenje u Ujedinjenom Kraljevstvu nude kockarima koji se klade na digitalno.

Kreditne kartice

MasterCard i Visa su veoma poštovani brendovi, koji obe nude sigurne opcije plaćanja. Ustanove za klađenje na esport u UK dozvoljavaju korisnicima da uplate depozite kreditnim i debitnim karticama zbog dokazane sigurnosti i pogodnosti za klijente. Globalne sigurnosne mjere osiguravaju da su igrači zaštićeni kada polažu sredstva za klađenje na esport u UK.

Neteller

Neteller je popularan e-novčanik koji britanske e-sportske ustanove široko prihvataju za deponovanje sredstava i podmirenje dugova za obaveze klađenja. Poznat po trenutnim transakcijama, e-novčanik nudi obeštećeno, sigurno finansiranje. Uz jednostavan proces registracije, kladioničari mogu koristiti 22 različite valute kada sigurno polažu novac za opkladu.

Skrill

Skrill je elektronski novčanik, koji je popularan zbog svojih robusnih sigurnosnih funkcija i jednostavnosti korištenja. Kladionici su također privučeni razumnim naknadama platforme, koja korisnicima pruža jeftine i besplatne usluge. Slijedeći stroge propise Uprave za finansijsko ponašanje, Skrill e-novčanik pomaže entuzijastima esporta da sigurno oklade novac na mreži.

PayPal

Međunarodno priznati brend, PayPal nudi Britancima iste pogodnosti i funkcije koje su ewallet učinile globalno popularnim. Iako neki igrači možda preferiraju kreditne kartice, PayPal nudi kladionicima siguran način korištenja kreditne kartice bez da je daju na web stranicu za online esport klađenje u Velikoj Britaniji. Kladionici se registruju za PayPal dajući platformi informacije za provjeru identiteta.

Načini plaćanja u Ujedinjenom Kraljevstvu
Često postavljana pitanja

Često postavljana pitanja

Ljubitelji esporta i kladioničari traže odgovore o tome gdje i kako se kladiti. Evo odgovora na nekoliko često postavljanih pitanja. Odabir kladionice i deponovanje sredstava prvi je korak za kladioničare koji odluče da učestvuju u klađenju na esport, jednom od najbrže rastućih svjetskih tržišta.

Šta je eSports klađenje?

Budući da je esport tržište vrijedno više milijardi dolara, njegova popularnost svakodnevno raste. Kockari se pridružuju redovima esport entuzijasta. Profesionalni igrači bore svoje vještine jedni protiv drugih kako bi osvojili milione nagradnog novca koji je dostupan godišnje.

U isto vrijeme, kladionici se klade na to koji igrač ili tim ima najbolju mentalnu oštrinu i stručnost u igri da prevlada. Koristeći digitalni novčanik, kladionici se klade na esport timove i pojedinačne igrače. Ako je kockar tačan, može dobiti isplatu, u skladu sa koeficijentom dostupnim u trenutku opklade.

Kako odabrati kladionicu?

Istraživanje licenciranih kladioničarskih ustanova je najbolji način da odaberete online kladionicu. Većina kladionica će ponuditi atraktivne poticaje za registraciju novih kladioničara. U UK, kladionice moraju pokazati dokaz o licenci. Pažljivo pročitajte uslove web stranice, kvote i promocije. Usporedite različite web stranice dok pažljivo čitate online recenzije.

Ograničenja se odnose na određene promocije. Uobičajeno je da kladioničari koji ne čitaju sitna slova pogrešno razumiju uslove vezane za bonuse i poticaje. Veća je vjerovatnoća da će licencirani objekti slijediti utvrđene zakone, pravila i smjernice. Uvjerite se da je kladionica licencirana prije deponovanja sredstava.

Da li je bezbedno uplatiti novac kod eSport kladionice?

Nelicencirane kladionice nisu sigurne. Provjerite je li web stranica licencirana od strane Britanske komisije za kockanje. Komisija se pridržava strogih propisa u odobravanju kockarskih objekata. Licencirana platforma će hrabro prikazati dokaz licence na početnoj stranici. Ako nije siguran, kladioničar može kontaktirati Komisiju kako bi potvrdio da li UK esports klađenje posluje legalno.

Da li kockanje na eSportovima stvara ovisnost?

Kao i sve aktivnosti kockanja, stručnjaci preporučuju da učesnici, koji klade novac na esport mečeve, timove, igrače i ishode, odaberu da sami nadgledaju ponašanje u klađenju. Prepoznajte znakove upozorenja prekomjernog kockanja, uključujući nemogućnost prestanka kockanja ili klađenja više nego što igrač može priuštiti da potroši. Licencirane web stranice za esport klađenje u Velikoj Britaniji mogu ponuditi informacije posjetiteljima o organizacijama, koje pomažu problematičnim kockarima.

Često postavljana pitanja