Responsible Gaming

Osiguravamo da se kladite odgovorno

Odgovorno igranje ili kockanje je termin koji se vrlo često koristi u kockarnicama i kladionicama. Ali šta to znači i zašto je važno razgovarati o tome? U ovom dijelu govorimo o važnosti ovog pitanja. Ako poznajete nekoga ko je ili je bio ovisan o kockanju ili igranju igara, ne ustručavajte se da pogledate jednu od naših preporučenih web stranica koju bi vrijedilo pogledati.

Zašto biste se trebali kladiti odgovorno

  • Pomaže u održavanju zabave prilikom klađenja
  • Pomaže vam u upravljanju finansijama
  • Pomaže u održavanju zdravih odnosa sa ljudima oko vas

Odgovorno kockanje

Šta sada trebate da održite zdrave navike igranja:

  • Imajte budžet za klađenje koji je postavljen prema vašim prihodima
  • Izbjegavajte emocije prilikom kockanja
  • Ako osjećate da se mijenjate, nemojte se ustručavati zatražiti pomoć
  • Ohrabrite druge da se kockaju ili klade odgovorno

Ovo su vrlo jednostavne navike, ali morate shvatiti da li je došlo do promjena u vašem stavu u kockanju ili čak u stvarnom životu, odnosima i trošenju novca. Nije lak zadatak steći naviku klađenja na zdrav način.

Ovdje vam dajemo nekoliko savjeta kako započeti svoj zdrav put kockanja.

Uspostavite posebnu nišu za klađenje

Ako želite da zadržite dobar budžet s kojim možete igrati, prvo trebate postaviti iznos s kojim možete igrati. Ključno je imati stabilan prihod kada se kockate – nemojte pasti na pomisao da živite od novca koji zarađujete od kockanja. Klađenje i kockanje općenito su hobi, zabava nakon napornog dana. Ne bi trebalo da bude razarajuće i ne bi trebalo da vam uništi finansije.

Pronađite partnere za klađenje

Pronalaženje partnera i igranje u grupama donosi mnogo zabave. Prije svega, možete voditi detaljne razgovore o kvotama za klađenje, koje su najbolje stranice za klađenje koje ste nedavno isprobali, kako shvatiti na što se kladiti, ili jednostavno možete jednostavno podijeliti svoja razmišljanja - što neko drugi ne bi nužno razumeti. Možete ohrabrivati jedni druge da igraju odgovorno i podržavati jedni druge u teškim trenucima.