Esports kladionice prihvataju Transfer Money

Pravilno upravljanje računom za eSports klađenje je vitalni aspekt odgovornog kockanja. Za klađenje je potreban novac, a potreban je i dobro finansiran račun da biste uživali u onome što kladionica nudi. Transfer novca putem banke je visoko rangiran među najčešće korištenim metodama plaćanja na web stranicama za klađenje na esports. Gotovo svaki igrač posjeduje bankovni račun, lokalni ili međunarodni.

U jednom ili drugom trenutku, nađu se da koriste ovu metodu za prijenos novca online kladioničaru. Svaki igrač koji želi da koristi ovu opciju treba da ima osnovna znanja o tome kako ona funkcioniše i njenim prednostima i nedostacima. Ovaj članak će o njima detaljno raspravljati.

O klađenju Transfer Money u esportu

O klađenju Transfer Money u esportu

Transfer novca sa jednog bankovnog računa na drugi može se pratiti do 1800. godine prije Krista. Ideja je nastala u Babilonu kada bi zajmodavci davali zajmove i naplaćivali kamatu. U isto vrijeme, Roman i grčki banke su primale depozite kao štednju.

Kroz historiju, bankarska tehnologija je doživjela nekoliko zaokreta, ali mogućnost prijenosa novca putem interneta bila je najznačajnija promjena. Online bankarstvo je počelo čim je internetsko povezivanje postalo globalna stvar sredinom 90-ih.

Da li je Transfer Money popularan?

Transfer novca je vjerovatno najstarija metoda transakcije. Takođe je najpopularniji sistem plaćanja u svim zemljama širom sveta. Nije iznenađujuće što je najraširenija mogućnost plaćanja za esport klađenje. Gotovo sve komercijalne banke danas imaju platformu za online bankarstvo na kojoj se korisnici prijavljuju za daljinsko praćenje i upravljanje svojim financijama.

Neke banke prenose novac elektronskim putem bez naknade sve dok primalac ima račun u istoj instituciji. Drugi će to učiniti uz naknadu, ali vrijeme prijenosa ovisi o iznosu u pitanju.

O klađenju Transfer Money u esportu
Kako napraviti depozit sa Transfer Money

Kako napraviti depozit sa Transfer Money

Kada kladionici odluče da prenesu novac putem banke da bi počeli igrati eSport opklade, moraju znati ID bankovnog računa online esport sportska kladionica. Širom svijeta postoji bezbroj bankarskih sistema, tako da proces elektroničkog prijenosa sredstava možda neće biti isti u različitim bankama. Slično tome, proces će se razlikovati u pogledu ograničenja transakcija i vremenskih okvira prijenosa. Ali prosječno vrijeme prijenosa je 24 - 48 sati za lokalne banke ili 2 - 5 radnih dana za međunarodne banke.

Korištenje Transfer Money u online esport kladionicama

Uprkos suptilnim razlikama u bankarskim sistemima, osnovni koncept ostaje isti. Esports kladionici koji preferiraju ovu metodu depozita će koristiti proces koji izgleda ovako:

 1. Registrujte lični nalog kod kladionice za eSport
 2. Otvorite nalog koristeći akreditive za prijavu
 3. Idite na odjeljak za bankarstvo/plaćanje/blagajnik
 4. Odaberite internet bankarstvo, bankovni transfer ili direktni bankovni transfer
 5. Označite omiljenu bankarsku instituciju
 6. Prijavite se na zaštićeni gateway ili unesite broj rutiranja i broj računa
 7. Autentifikujte prijavu putem mobilne aplikacije, upita putem e-pošte ili OTP-a poslanog putem SMS-a
 8. Dodajte iznos za uplatu na račun za klađenje na eSports
 9. Potvrdite uplatu
 10. Primite kredit za klađenje
Kako napraviti depozit sa Transfer Money
Kako izvršiti isplatu sa Transfer Money

Kako izvršiti isplatu sa Transfer Money

Svaki kockar koji je koristio web-mjesto za e-trgovinu za posao razumije koliko je lako prenijeti novac sa web stranice na pojedinačni bankovni račun. Povlačenje dobitaka iz kladionice je obrnuto od deponovanja.

 1. Otvorite stranicu za klađenje eSports i prijavite se sa lozinkom i e-poštom ili korisničkim imenom
 2. Idite na stranicu za bankarstvo/blagajnik/plaćanja
 3. Potvrdite dobitke i iznos za povlačenje
 4. Odaberite način plaćanja za isplatu - internet bankarstvo, bankovni transfer ili bankovni transfer
 5. Navedite jedinstveni ID za online bankarstvo
 6. Potvrdite račun za klađenje i bankovni ID (moraju biti sinhronizirani)
 7. Sačekajte odobrenje
 8. Kladionica prenosi novac na bankovni račun igrača u roku od 2-5 radnih dana

Transfer Povlačenje novca nije trenutno. Prvo, Provajder klađenja na eSport trebat će neko vrijeme da se potvrdi identitet igrača. Ovo je ključna sigurnosna mjera za kockanje na mreži koja pomaže da se izbjegne bilo kakva online prijevara. Postalo je sve češće da online kockari budu prevareni za svoje teško zarađene dobitke. Zbog toga je svim legitimnim i sigurnim stranicama potrebno vrijeme da još jednom provjere da li je osoba koja traži povlačenje zaista učestvovala u klađenju na eSport.

Kako izvršiti isplatu sa Transfer Money
Za i protiv transfera novca

Za i protiv transfera novca

Kada igrači eSporta prenose novac putem interneta, oni upravljaju svojim bankovnim računima putem mobilnih uređaja ili računara. To znači da ne moraju posjećivati svoje filijale da bi izvršili transakcije. Ovo dolazi sa prednostima i nedostacima, kao što je navedeno u nastavku.

Pros

 • Mogućnost polaganja novca na web stranice za klađenje na esports sa nekoliko klikova ili prelaskom na ekran telefona
 • Relativno niži troškovi transfera
 • Sigurno bijeg za odjavu

Cons

Ponekad je potrebno pronaći bankomat ili bankarsku instituciju da stavi novac na svoje račune prije nego što ga pošalje na račun za online eSport klađenje. Ovaj proces može biti komplikovan. Ovisno o zemlji, vlasti mogu pratiti transakcije kockanja ili ih strogo ograničiti.

 • Može biti podložan strogim zakonima i propisima neke zemlje
 • Gromazan transfer
Za i protiv transfera novca
Proces otvaranja računa Transfer Money

Proces otvaranja računa Transfer Money

Da biste stekli račun Transfer Money, potrebna je nacionalna lična karta, što znači da moraju biti punoljetni. Također je moguće otvoriti međunarodni račun koji može prihvatiti različite valute. Ali takvi su računi često ograničeni u smislu količine transakcije dnevno. Osim toga, potrebno je više vremena za obavljanje bankovnog transfera u drugu zemlju.

Neke zemlje dozvoljavaju maloljetnicima da imaju bankovne račune, ali moraju biti pod nadzorom punoljetnih staratelja ili roditelja. Za otvaranje novog bankovnog računa nije potreban još jedan bankovni račun jer svaka institucija posluje samostalno.

Kako postaviti nalog

Potrebna je jednostavna, ali formalna procedura za otvaranje bankovnog računa za transfer novca.

 • Odabir bankarske institucije i vrste računa: Svaka banka ima različite opcije računa, tj. tekući račun, račun sa fiksnim depozitom, račun štednje, itd. Tekući račun najbolje funkcionira za online transfer novca.
 • Popunjavanje ličnih podataka: Obrazac za otvaranje računa je kao prijedlog. Ovdje podnosilac zahtjeva daje svoje puno ime, e-mail, broj telefona, adresu i detalje o poreznoj usklađenosti.
 • Dokaz identiteta: Bankarske institucije će tražiti fotografiju veličine pasoša, ličnu kartu, otisak prsta i potpis.
 • Kreiranje profila za online bankarstvo: Nakon što je prijava prihvaćena, korisnik može otvoriti online račun Transfer Money. Proces se može obaviti na web stranici banke ili odgovarajućoj mobilnoj aplikaciji.
Proces otvaranja računa Transfer Money
Opcije korisničke podrške Transfer Money

Opcije korisničke podrške Transfer Money

Transfer Money računima se upravlja iz fizičkih filijala i na daljinu. Iako je moguće ući u finansijsku instituciju da se raspitate o nečemu, online komunikacija je praktičnija. Pouzdani provajderi imaju namjenske pozivne centre, a njihovi online agenti su uvijek dostupni za razgovor s klijentima. Najčešći kanali rješavanja problema kupaca su:

 • Telefon
 • Email
 • Online formular za upit
 • Live chat

Većina finansijskih institucija otvara svoje telefonske linije ujutro i zatvara ih uveče. Telefonski pozivi možda neće raditi nekoliko sati tokom vikenda i državnih praznika. Na e-mailove i online obrasce odgovara se u roku od 24 do 48 sati. Većina razgovora uživo dostupna je u aplikacijama za bankarstvo. Neki su omogućeni za botove, dok drugi uključuju ljudske predstavnike kupaca.

Opcije korisničke podrške Transfer Money