Esports kladionice prihvataju Maestro

Maestro je debitna kartica u vlasništvu i kojom upravlja Mastercard i prihvaćena je globalno u mnogim zemljama. Vrlo je popularan na web stranicama za klađenje na esports i smatra se sigurnim zbog korištenja tehnologija šifriranja.

Prednosti korištenja ove kartice su što se može koristiti u različitim zemljama, može se koristiti u različitim trgovinama, a korisnik neće morati nositi gotovinu niti držati novac u novčaniku. Može se koristiti i za internet transakcije ili za podizanje gotovine sa bankomata.

Esports kladionice prihvataju Maestro
O MaestruKako napraviti depozit kod MaestraKako izvršiti isplatu sa MaestroZa i protivProces otvaranja Maestro računaOpcije Maestro korisničke podrške
O Maestru

O Maestru

Maestro je a glavni način plaćanja za online kao i vanmrežne transakcije. Popularan je zbog svoje podrške, jednostavnosti korištenja i dostupnosti na različitim kanalima.

Kartica je popularna opcija digitalnog plaćanja koju ljudi koriste prilikom obavljanja transakcija u rasponu od različitih namjena. Koristi se za sve, od kupovine namirnica, preko interneta i, u nekim zemljama, za javni prevoz. Takođe se intenzivno koristi na internetske web stranice za esport.

Mastercard Maestro je brend debitnih i prepaid kartica kojim Mastercard upravlja od 1991. Ove kartice se dobijaju od partnerskih banaka i povezane su sa bankovnim računom vlasnika kartice, dok prepaid kartice ne zahtevaju bankovni račun za rad.

Maestro je prihvaćen na oko petnaest miliona POS terminala u 93 zemlje.

Prema nedavnoj najavi, Maestro će se povući iz Evrope počevši od 1. jula 2023. Banke i drugi izdavaoci kartica u Evropi će morati zamijeniti kartice koje su istekle ili su izgubljene alternativnim debitnim karticama kao što su Visa Debit ili Debit Mastercard.

Maestro je dostupan uz opciju plaćanja u mnogim online kladionicama, jer se može koristiti za finansiranje njihovih računa. Popularna je zbog jednostavnosti upotrebe koju nudi i koristi se u mnogim zemljama širom svijeta.

O Maestru
Kako napraviti depozit kod Maestra

Kako napraviti depozit kod Maestra

Maestro je način plaćanja koji omogućava ljudima da koriste svoje debitne kartice za plaćanje artikala u samo tri jednostavna koraka. Za početak, vlasnik kartice mora unijeti broj svoje kartice. Zatim se od njih traži PIN. Nakon što unesu ove dvije informacije, mogu kupiti artikle ili financirati svoje račune.

Korištenje Maestra s online kladionicama

Korisnici koji žele da se klade mogu to učiniti preuzimanjem aplikacije ili korištenjem web pretraživača na svom telefonu ili računaru.

Obično je lako koristiti Maestro za financiranje računa na web stranici za klađenje na esport. To je jednostavan proces i uopće ne oduzima puno vremena. Kada se proces završi, nećete morati ponovo unositi svoje podatke jer će ih kladionica sačuvati za budućnost.

Sve što treba da uradite je da odlučite koliko ćete uplatiti, a zatim da pošaljete svoj sigurnosni kod da završite transakciju.

Postoje 3 faze u ovoj metodi depozita i to:

 1. Prvi korak je da se prijavite na stranicu Kladionice i odete na 'Moj račun' ili odjeljak sa sličnim nazivom.
 2. Zatim odaberite opciju depozita i vidjet ćete dostupne opcije plaćanja. Odaberite opciju debitne kartice.
 3. Treći korak je unos podataka o Maestro kartici nakon odabira opcije za dodavanje nove kartice. Stranica kladionice će sigurno čuvati podatke o vašoj kartici dok ih ne izbrišete.

Internetske kladionice obično prikazuju minimalne i maksimalne limite depozita i vrijeme obrade. Ako ne, to će biti spomenuto u njihovim odredbama i uslovima.

Kako napraviti depozit kod Maestra
Kako izvršiti isplatu sa Maestro

Kako izvršiti isplatu sa Maestro

Isplata je takođe laka i ne oduzima mnogo vremena. Prvo se prijavite na svoj račun na stranici kladionice i odaberite opciju za povlačenje, koju možete pronaći u odjeljku za bankarstvo.

Pošto će podaci o vašoj kartici biti sačuvani, možete odabrati karticu, a zatim je potvrditi kada se od vas zatraži da provjerite podatke o kartici. Zatim navedite iznos za povlačenje, a zatim unesite lozinku i kliknite na povlačenje i to je sve.

Vrijeme isplate traje do 5 dana i varira u zavisnosti od kladionice. Sve dok imate sačuvane podatke o važećoj kreditnoj kartici, proces će biti brz i lak. Isplata se može izvršiti i putem mobilne aplikacije.

Kako izvršiti isplatu sa Maestro
Za i protiv

Za i protiv

Prednosti korištenja Maestra kao načina plaćanja za online kladionice su prilično brojne.

Pros

 • To je vrlo siguran i jednostavan način za obavljanje transakcija.
 • Uštedite vrijeme jer ne morate unositi podatke o kartici svaki put kada naručite.
 • Mnoge banke nude ovu uslugu, što znači da sve što vam treba je vaša kartica i pin broj za obavljanje transakcije.
 • Ne postoji ograničenje koliko novca možete podići sa svog računa koristeći ovaj način prijenosa sredstava.
 • Osvojite bodove za korištenje vaše Maestro kartice.
 • Možete izvršiti transakciju sa bilo kog telefona ili laptopa koji ima internet vezu

Cons

 • Plaćanje putem Maestra može biti skuplje od nekih drugih načina plaćanja.
 • Možda će biti malo teško dobiti povrat novca od kladionice koja koristi Maestro sistem.
 • Maestro sistem je ponekad spor.
 • Neke online kladionice ne prihvataju Maestro.
Za i protiv
Proces otvaranja Maestro računa

Proces otvaranja Maestro računa

Kako postaviti nalog

Postavljanje naloga kod Maestra je iznenađujuće jednostavno. Prvi korak je da posjetite web stranicu i kliknete na dugme "registriraj se". Zatim ćete odabrati svoju zemlju prebivališta, unijeti svoju adresu e-pošte i kreirati lozinku.

Nakon što kliknete na "sljedeće", od vas će se tražiti da unesete svoje ime, broj telefona, datum rođenja i odgovor na sigurnosno pitanje. Posljednji korak je unos nekih ličnih podataka koji se ne mogu mijenjati nakon što su postavljeni.

Ne možete otvoriti Maestro račun bez bankovnog računa. Za korištenje Maestro kartice potrebno je imati bankovni račun.

Ograničenja držanja Maestro računa su da možete imati najviše jedan Maestro račun i može se koristiti samo u određenim zemljama. Osim toga, Maestro ne prihvaćaju svi trgovci.

Postoje ograničenja u pogledu učestalosti transfera između bankovnih računa i ograničenja iznosa koji se može prenijeti, kao i koliko se debitiranja ili povlačenja mogu izvršiti u jednom danu.

Proces otvaranja Maestro računa
Opcije Maestro korisničke podrške

Opcije Maestro korisničke podrške

Maestro pruža korisničku podršku na različite načine, kako slijedi:

 • Broj telefona - SAD: 1.800.MasterCard (1.800.627.8372)
 • Međunarodni: +1-636-722-7111
 • E-mail adresa: Potrošač_Inquiries@mastercard.com
 • Telefonska podrška širom svijeta: Zavisno od zemlje.
Opcije Maestro korisničke podrške