Esports kladionice prihvataju Dogecoin

Do sada je jasno da možete vršiti plaćanja na web stranicama za klađenje na eSports putem kriptovaluta. Međutim, ne dozvoljavaju svi provajderi klađenje na eSport na mreži s Dogecoinom. Ako pronađete platformu koja prihvaća ovaj digitalni novčić, ovaj vodič će vam dati sve informacije koje su vam potrebne.

Dogecoin ima decentralizovan sistem i nema kontrolu vlade. Bez obzira odakle se kladite, mreža je ista. Esports klađenje putem Dogecoin-a čuva vaš online identitet skrivenim jer ne morate odati svoj pravi identitet kada financirate svoj račun za kockanje. Kako to funkcionira, saznajte na web stranicama za klađenje na eSports.

Esports kladionice prihvataju Dogecoin
Sve što trebate znati o Dogecoinu

Sve što trebate znati o Dogecoinu

Dogecoin (DOGE) je open-source derivat kriptovalute Luckycoina zasnovan na Litecoinu. Njegov mehanizam za dokaz rada koristi tehnologiju skripta. Novčić su lansirala 6. decembra 2013. dva softverska inženjera - IBM programer iz Portlanda, Oregon, Billy Markus i njegov prijatelj Jackson Palmer, menadžer proizvoda Adobe Inc. iz Sidneja, Australija.

Iako je počelo kao šala, noseći logo psa Shiba Inu, DOGE je postepeno privlačio mase, dostigavši tržišnu kapitalizaciju od više od 85 milijardi dolara do maja 2021.

Jackson Palmer je htio da se podsmeva kriptovaluta hype, a ljudi su ga nazivali skeptičnim analitičarem. Njegovi tvitovi su dobili mnogo pozitivnih povratnih informacija kada je predstavio Dogecoin.com.

U međuvremenu, Billy Markus je pokušavao razviti kriptovalutu, ali njegovi marketinški napori su bili bezuspješni. Došao je do Plamera i iskoristio Dogecoin buzz za prodaju softvera koji je sada pravi Dogecoin.

Sve što trebate znati o Dogecoinu
Je li Dogecoin popularna kriptovaluta?

Je li Dogecoin popularna kriptovaluta?

Dogecoin je globalni novčić i može se koristiti kao a način plaćanja za kockanje na esportu. Njegova sve veća baza korisnika može se pripisati unosnim mogućnostima ulaganja. Za razliku od Bitcoina, Dogecoin ima namjerno visoku ponudu. Gotovo sve kripto avenije, od slobodnih tržišta, do kripto novčanika i berzi, podržavaju trgovanje sa DOGE-om.

Čini se da je to popularan metod depozita u zemljama koje još nisu legalizirale online kockanje. Osim anonimnosti, DOGE je visoko šifriran sa minimalnim šansama da bude hakovan.

Dogecoin omogućava eSports kladioničarima da lako i brzo finansiraju svoje račune. Svaki novčić ima određenu vrijednost i esport kladionici ih mogu koristiti za klađenje na svoje omiljene esport igre iz CS: GO, DOTA2, LoL, itd.

Je li Dogecoin popularna kriptovaluta?
Kako uplatiti dogecoin

Kako uplatiti dogecoin

Prije uplate depozita provjerite ima li novih igrača bonus kodovi i druge promocije. Zatim, kada budete spremni, slijedite ove upute:

 • Otvorite nalog kod eSport kladionice i prijavite se
 • Uvjerite se da web lokacija prihvata DOGE. Osim toga, Dogecoin bi se trebao pojaviti na listi dostupnih opcija plaćanja u odjeljku blagajne.
 • Idite na karticu depozita i kliknite na 'Dogecoin' kao željeni način depozita
 • Vidjet ćete novi prozor gdje možete pokrenuti transakciju
 • Navedite adresu svog Dogecoin novčanika i podatke za prijavu
 • Skenirajte QR kod koji vam je dao operater esporta ili unesite njegovu adresu digitalnog novčanika
 • Unesite iznos u DOGE koji želite uplatiti. Neki sajtovi će od vas tražiti da navedete iznos u USD i pretvorite ga u DOGE
 • Potvrdite transakciju i kliknite na Pošalji
 • Vaše stanje klađenja će se odraziti za nekoliko minuta

Korištenje Dogecoina na web stranicama za esport

Dogecoin se rudari svake minute i pohranjuje se u kripto novčanik. Ovaj novčanik se ne može povezati s bankom jer gotovo sve zemlje nemaju formalne regulatorne politike za DOGE.

Uz Dogecoin kao metodu depozita za esports, izvršit ćete besplatan transfer na esport kladionicu. Ako postoji bilo kakva naknada, to zavisi od web stranice za kockanje, što je rijetko. Možete izvršiti transakciju sa bilo kojim iznosom sa DOGE-om, ali provjerite je unutar limita depozita operatera.

Kako uplatiti dogecoin
Kako napraviti povlačenje sa Dogecoin-om

Kako napraviti povlačenje sa Dogecoin-om

Iako su depoziti Dogecoina relativno brži od povlačenja, ova dva procesa su praktično identična. Ali svaka eSport stranica za kockanje ima minimalno i maksimalno ograničenje povlačenja po danu, sedmici ili mjesecu. Procedura će izgledati ovako:

 • Idite na svoju esport kladionicu i prijavite se na svoj račun
 • Idite na odjeljak za plaćanje i kliknite na 'Povlačenje'
 • Odaberite Dogecoin kao svoj način isplate novca
 • Kopirajte adresu svog Dogecoin novčanika i unesite je na stranicu za isplatu
 • Unesite iznos isplate
 • Pritisnite dugme za potvrdu i pričekajte da vaši Dogecoini stignu
Kako napraviti povlačenje sa Dogecoin-om
Vremenski okvir i naknade za povlačenje Dogecoina

Vremenski okvir i naknade za povlačenje Dogecoina

Ako se pitate koliko brzo dolazi do gotovine, odgovor je da zavisi. Naravno, to je brže od standardnih bankarskih metoda, ali tek nakon što esport stranica odobri vaše povlačenje. Stranica može potrajati do 48 sati da potvrdi vaše vjerodajnice.

U blockchain sistemu nema kašnjenja jer Dogecoin knjiga obrađuje brojne transakcije u minuti. U idealnom slučaju, dobitke na svom računu biste trebali očekivati za dan ili dva.

Dobra vijest je da Dogecoin sistem ne naplaćuje naknade za obradu isplata iz esport kockanja. Kladionica će naplatiti samo naknadu tokom međukripto razmjene, koja će biti zanemarljiva.

Vremenski okvir i naknade za povlačenje Dogecoina
Za i protiv Dogecoina

Za i protiv Dogecoina

Ogromna kripto zajednica podržava DOGE. Možete se slobodno kladiti novčićem ako je vaša zemlja legalizirala online kockanje. Ako je klađenje ograničeno u vašoj regiji, koristite VPN na Dogecoinu eSports web stranica. Pročitajte o pozitivnim i lošim stranama korištenja DOGE-a za klađenje na esport.

Pros

 • Jednostavne, brze i sigurne transakcije
 • Potpuna anonimnost
 • Nema ograničenja rudarenja
 • Decentralizovana kompatibilnost razmene
 • Pristup posebnim kripto bonusima
 • Igrači lako dobijaju više DOGE nakon pobjede u opkladama

Cons

Iako ulaganje u DOGE ima mnogo prednosti, čini se da je novčić u problemu zbog nekoliko negativnih faktora.

 • Iako zabavan, nije istinski inovativan
 • Bez kapa za snabdevanje
 • Vezano je za pump-and-dump šeme
Za i protiv Dogecoina
Proces otvaranja Dogecoin računa

Proces otvaranja Dogecoin računa

Prvi korak u korištenju DOGE-a za online klađenje je kupovina novčića. Kriptovaluta nije fiat novac, tako da nema šanse da uđete u finansijsku instituciju i kupite nešto. Proces sticanja Dogecoina se odvija online.

Počnite tako što ćete se registrirati na pouzdanoj platformi za razmjenu kriptovaluta kao što je Binance. Pričekajte da se vaš profil potvrdi putem e-pošte. Zatim možete pregledati dostupne kriptovalute na otvorenom tržištu i vidjeti da li se DOGE isplati ulagati.

DOGE je moguće kupiti međunarodno prihvaćenim debitnim i kreditnim karticama. Alternativno, možete zamijeniti Bitcoin, Ethereum ili Rippel za Dogecoin. Nakon što su novčići spremni za prijenos, mjenjačnica će ih pohraniti u vaš novčanik i neće vam biti naplaćeni ni novčića.

Proces otvaranja Dogecoin računa
Kako postaviti digitalni Dogecoin račun

Kako postaviti digitalni Dogecoin račun

Verovatno ćete morati da kreirate novčanik sa lozinkom koju ćete koristiti na mreži kada finansirate svoj nalog za klađenje u eSportovima. Za ovo vam nije potreban bankovni račun i nema starosne granice. Koraci za otvaranje digitalnog novčanika su sljedeći.

 1. Pronađite renomiranu i provjerenu kripto burzu i prijavite se
 2. Odaberite odgovarajući Dogecoin novčanik (MultiDoge/full ili Dogecoin Core/light) i slijedite upute za otvaranje
 3. Preuzmite aplikaciju Dogecoin novčanik na svoj pametni telefon
 4. Otvorite aplikaciju
 5. Odaberite kriptovalute koje ćete koristiti i zabilježite adresu depozita
 6. Potvrdite svoju adresu
Kako postaviti digitalni Dogecoin račun
Dogecoin opcije korisničke podrške

Dogecoin opcije korisničke podrške

Provajderi Dogecoin novčanika mogu se kontaktirati direktno na njihovim web stranicama na sljedeće načine:

 • Live chat
 • Email
 • Stranica pomoći/FAQ

Detaljni vodiči odgovaraju na pitanja kao što su upotreba kriptovaluta, cijena i naplata na web lokaciji mjenjačnice. S druge strane, licencirane Dogecoin stranice za esport klađenje kako bi pružile besprijekornu korisničku uslugu. Osim toga, odjel za podršku može imati telefonsku liniju kako bi osigurao da se hitni problemi riješe što je prije moguće.

Dogecoin opcije korisničke podrške