Esports kladionice prihvataju American Express

American Express (Amex) je među 5 najprihvaćenijih kartica širom svijeta. Online trgovci koji prihvataju MasterCard i Visa-u vjerovatno uzimaju American Express. Ovaj način plaćanja preovlađuje u turističkim destinacijama. Dok su glavne bankovne kartice specijalizirane za kreditne ponude, American Express nudi dodatne usluge kao što su putnički čekovi i osiguranje.

Shodno tome, stekao je naklonost među hobistima, uključujući kockare. Mnoge platforme za klađenje u esportu su iskoristile partnerstva s Amexom kako bi služile igračima koji imaju ovu karticu. Trend je omogućio American Expressu da uđe na listu najpoželjnijih metoda transakcija za klađenje na esport.

Esports kladionice prihvataju American Express
O American Expressu

O American Expressu

AmEx je osnovan 18. marta 1850. godine u Njujorku. Kompanija je specijalizovana za kartično plaćanje i usluge putovanja. 1958. godine predstavili su prvu American Express karticu i od tada inoviraju svoju ponudu. Oni pružaju prepaid kartice, poklon kartice, kreditne kartice, poslovne kreditne kartice, korporativne programe, potvrde o depozitu (CD) i štedne račune.

Da li je American Express popularan?

U početku je American Express radio sa američkim onlajn trgovcima, ali danas su njihove usluge dostupne u više od 160 država i teritorija širom svijeta. Od 2020. godine, kompanija je imala oko 10,6 miliona trgovaca samo u SAD-u. American Express nudi Platinum Card i druge vrhunske ponude kao što su usluge konsijerža. Kompanija takođe izdaje neputničke kartice uz niske godišnje naknade. Većina Amex kartica dolazi sa unosnim nagradama po potezu.

Uz reputaciju izvrsnosti, Amex se preporučuje za esport kockanje. Transakcije su zaštićene naprednom sigurnošću kartice kao što je identifikacioni broj kartice (CID). Bilo koja American Express esports stranica ponosno prikazuje AmEx logo u odjeljku blagajne.

Drugi način da saznate da li je ovo način plaćanja je prihvaćeno oslanjanje na stručne sugestije objavljene na ovoj stranici. Amex kartice zarađuju dodatne bodove za svoju mobilnu upotrebljivost. Aplikacija favorizira kladionike koji preferiraju klađenje putem svojih pametnih telefona.

O American Expressu
Korištenje American Expressa u online kladionicama

Korištenje American Expressa u online kladionicama

American Express Banka je isključivo online banka i dozvoljava povezivanje Amex kartica sa štednim računom. Vlasnici kartica mogu se povezati i sa drugim vanjskim bankovnim računima. Ali povezani nalozi moraju biti lični i aktivni, sa istim imenom na Amex kartici.

Prilikom povezivanja na eksterni bankovni račun, korisnik će morati dostaviti svoj broj računa i broj rutiranja. Kockari uživaju u višim transakcionim limitima kada finansiraju svoje opklade sa Amex-om, omogućavajući im pristup VIP ponudama koje eSport platforme redovno objavljuju.

Korištenje American Expressa u online kladionicama
Kako napraviti depozit kod American Expressa

Kako napraviti depozit kod American Expressa

Nevjerovatne brzine obrta i jednostavnost obrade idu ruku pod ruku s American Express depozitima koji se odvijaju na sljedeći način.

 1. Registrirajte se na jednoj od najboljih American Express kladionica
 2. Idite do odjela za bankarstvo/plaćanja/blagajnu
 3. Potražite Amex logo među ponuđenim opcijama plaćanja i kliknite na njega
 4. Za prvi depozit, stranica će tražiti broj Amex kartice
 5. Odaberite zemlju (iz koje kladionica posluje)
 6. Unesite iznos gotovine za uplatu kao depozit
 7. Slijedite upute za OTP i dvofaktorsku verifikaciju
 8. Kliknite na Pošalji i novac se odmah prenosi

Prije transfera, ključno je provjeriti limit depozita kladionice jer se razlikuje od stranice do stranice. Amex naplaćuje između 2,5% - 3,5% od iznosa depozita. Vrhunske American Express kladionice ne naplaćuju naknade za depozite jer su transakcije fundamentalne za rast njihovih stranica.

Mnogo puta eSport operater plaća transfer. Kladionice često nude posebne bonuse za korištenje American Expressa. Ovo se može dogoditi ako platforma plaća niže naknade za podršku ovom načinu plaćanja.

Kako napraviti depozit kod American Expressa
Kako izvršiti isplatu putem American Expressa

Kako izvršiti isplatu putem American Expressa

americki ekspres isplate u online kladionicama su prilično rijetke. Sasvim je u redu podizati dobitke putem mobilnog telefona. Evo šta je potrebno za isplatu novca.

 1. Kliknite na dugme za isplatu u sekciji blagajne
 2. Odaberite American Express za isplatu
 3. Unesite koliko želite povući
 4. Dovršite verifikaciju
 5. Kliknite na dugme za slanje

Isplata nije trenutna, ali je relativno brža od većine kreditnih kartica. Vremena povlačenja se razlikuju od jedne do druge kladionice. Ali novac bi trebao biti dostupan igraču u roku od 24 sata od odobrenja od strane kladionice. Naknade za isplatu određuju eSports kladionica i tačan tip Amex kartice u upotrebi.

Ako American Express eSports kladioničar ne podržava direktna povlačenja na Amex kartice, biće na raspolaganju razne metode. Bilo da se radi o kreditnoj kartici, e-novčaniku, eCheck-u ili direktnom bankovnom transferu, uvijek postoji pogodno rješenje. Korisnici treba da otvore račun kod ovih provajdera i prenesu dobitke sa kladionice.

Kako izvršiti isplatu putem American Expressa
Prednosti i nedostaci American Expressa

Prednosti i nedostaci American Expressa

Od vrhunske online zaštite do putnog osiguranja, Amex kartice su poznate po velikim pogodnostima. Nude bonus bodove koji se mogu zamijeniti za gotovinu prilikom kupovine kod određenih prodavača.

Amex kreditna kartica koristi tehnologiju čipa koja se redovno ažurira. Ovo je sigurnija opcija od tipične magnetne trake ugrađene na poleđini većine kartica. S druge strane, American Express ne nudi kompletne bankarske usluge, a klijenti ne mogu otvoriti tekući račun.

Pros

 • Konkurentna kamata na štednom računu
 • Bez mjesečnih naknada
 • Nema zahtjeva za ravnotežom
 • Bonus poen i povrat novca za kupovinu
 • Vrhunski sigurnosni protokoli

Cons

 • Nedostatak opcije tekućeg računa
Prednosti i nedostaci American Expressa
Proces otvaranja American Express računa

Proces otvaranja American Express računa

Oni koji žele koristiti American Express za klađenje u eSportovima trebali bi otvoriti štedni račun i financirati ga. Budući da se American Express pridržava anti-pranja novca, kompanija traži detaljne informacije od ljudi koji žele otvoriti račun.

Prema saveznom zakonu, Amex mora pribaviti i potvrditi lične podatke koje svaki korisnik dostavi. Svi kandidati moraju imati najmanje 18 godina. Sljedeće informacije su potrebne za otvaranje računa kod American Expressa.

 • Poreski identifikacioni broj- PIB, SSN ili ITIN
 • Fizička adresa
 • Datum rođenja
 • Podaci o zapošljavanju
 • E-mail adresa
 • Telefonski broj
Proces otvaranja American Express računa
Kako postaviti nalog

Kako postaviti nalog

Online račun je zgodan za online transakcije kao što je klađenje na eSport. Svako sa Amex karticom ili štednim računom može otvoriti online račun u ovim jednostavnim koracima:

 1. Posjetite službenu stranicu American Expressa
 2. Kliknite na 'kreirajte online račun'
 3. Navedite lične podatke
 4. Unesite 15-cifreni broj prikazan na prednjoj strani kartice
 5. Unesite 4-cifreni ID kartice

Postoje različiti računi koje klijenti mogu otvoriti u American Express-u: račun štednje sa visokim prinosom, račun sa potvrdom o depozitu i individualni računi za penzionisanje. Ovi računi moraju biti finansirani u roku od 60 dana, odnosno 30 dana nakon odobrenja. Neuspjeh u njihovom finansiranju dovest će do zatvaranja.

Kako postaviti nalog
Opcije korisničke podrške American Express-a

Opcije korisničke podrške American Express-a

American Express svoje klijente stavlja na prvo mjesto i kao takvi imaju niz komunikacijskih kanala:

 • Live chat
 • Centar za pomoć
 • Pretraživač
 • Telefonski poziv
 • Mail

Centar za pomoć je glavno središte informacija o Amexu, gdje korisnici nalaze odgovore na većinu često postavljanih pitanja. Opsežan odjeljak pruža smjernice o otvaranju računa, pokretanju spora, zamjeni kartice i upitu o kreditnom rezultatu.

Sa online agentom se može razgovarati i putem funkcije live chata, ali treba se prijaviti sa svojim korisničkim ID-om i lozinkom. Na dnu stranice Kontaktirajte nas nalazi se lista telefonskih brojeva za upite o različitim uslugama.

Većina njih radi 24/7, dok su neki dostupni u određeno doba dana. Štaviše, svaka Amex kartica ima telefonski broj na poleđini, a korisnik ga može pozvati bilo kada za pomoć.

Opcije korisničke podrške American Express-a